Eddie Izzard

Eddie Izzard

Eddie Izzard
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 7.2.1962

Doğum Yeri: Aden, Yemen

Yemen asıllı İngiliz komedyen, dublaj sanatçısı ve oyuncu.

Tam adı Edward John 'Eddie' Izzard'dır. Oyunculuğa 1994 yılı yapımı Open Fire isimli TV filmiyle başlamıştır. Ocean's Thirteen (2007), Every Day (2010) ve Covers (2020) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Covers
2020 Six Minutes to Midnight
2019 The Song of Names
2019 Boyz in the Wood
2019 Yeti Efsanesi (Seslendirme)
2018 The Flip Side
2017 Victoria ve Abdul
2017 Lego Batman Filmi (Seslendirme)
2016 Whisky Galore
2016 Süper Yetenek (Seslendirme)
2015 Güç Bende Artık
2015 Day Out of Days
2014 Monty Python Live (Mostly) (Belgesel)
2014 Koro
2014 Castles in the Sky
2012 What About Dick? (Video)
2011 Lost Christmas
2011 Arabalar 2 (Seslendirme)
2010 Huge
2010 Her Gün
2009 Rage
2008 Operasyon Valkyrie
2008 Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan (Seslendirme)
2008 Igor (Seslendirme)
2007 Ocean's 13
2007 Across the Universe
2006 Vahsi Doğa (Seslendirme)
2006 Eski Süper Sevgilim
2005 Aşk ve Sigara
2004 Ocean's 12
2004 Five Children and It (Seslendirme)
2004 Blueberry - Olağanüstü Macera
2004 Alien Invasion (Short)
2002 Revengers Tragedy
2001 The Cat's Meow
2001 All the Queen's Men
2000 Vampirin Gölgesi
2000 Circus
1999 The Criminal
1999 Mystery Men
1998 Velvet Goldmine
1998 Tatlı Sert
1996 The Secret Agent
1996 Hanging Around (Short)

Televizyon

2019 The Dark Crystal: Age of Resistance (Seslendirme)
2015 Powers
2015 Hannibal
2015 The Devil You Know (Mini Dizi)
2012 Mockingbird Lane
2012 Treasure Island (TV Filmi)
2012 Bullet in the Face (Mini Dizi)
2011 United States of Tara
2011 The Good Wife
2010 Simpson Ailesi (Seslendirme)
2010 Alabama (TV Filmi)
2009 The Day of the Triffids (Mini Dizi)
2008 The Riches
2007 Kitchen (TV Filmi)
2003 40 (Mini Dizi)
2002 A Day in the Death of Joe Egg (TV Filmi)
2001 We Know Where You Live (TV Filmi)
1998 Rex the Runt (Seslendirme)
1996 Tales from the Crypt
1995 Aristophanes: The Gods Are Laughing (TV Filmi)
1994 Open Fire (TV Filmi)

Tiyatro

2010 Race
2003 A Day in the Death of Joe Egg
2003 Trumbo
1999 Lenny
1995 Edward II
1994 900 Oneonta
1994 The Cryptogram

Diskografi

2013 Force Majeure
2011 Live at Madison Square Garden
2009 Stripped
2003 Sexie
2002 Circle
1998 Dress to Kill
1997 Glorious
1996 Definite Article
1994 Unrepeatable
1993 Live at the Ambassadors

Video Oyunları (Seslendirme)

2011 Cars 2: The Video Game
2000 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue

Görev Aldığı Yapımlar

Eddie Izzard Fotoğrafları

Eddie Izzard Haberleri