Eddie Redmayne

Eddie Redmayne

Eddie Redmayne
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.2.1982

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu, model ve şarkıcı. 

Tam adı Edward John David 'Eddie' Redmayne'dır. Patricia ve Richard Redmayne çiftinin çocukları olarak 1982'de Londra'da doğdu. Ailesindeki tek oyuncu olan Redmayne'in iki kardeşi ve iki üvey kardeşi vardır. Büyük dedesi Richard Redmayne tanınmış bir inşaat ve maden mühendisiydi.

Redmayne ilk olarak Colet Court'ta ardından Eton College'de eğitim gördü. Eton'da iken Prens Williams ve Tom Hiddleston ile birlikte okudu. Daha sonra Trinity College, Cambridge'de sanat tarihi eğitimi aldı.

Profesyonel oyunculuk ve sahne kariyerine 2000'lerin başında başlamış, ilk sinema tecrübesini 2006'da Like Minds filmi ile yaşamıştır. My Week with Marilyn (2012), Les Misérables (2012), The Theory of Everything (2014) ve Jupiter Ascending (2015) filmleriyle dikkat çeken oyuncu, The Theory of Everything filmindeki Stephen Hawking rolüyle büyük beğeni kazandı. Bu rolüyle 87. Akademi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne lâyık görülürken, aynı ödüle Altın Küre, BAFTA ve SAG'da da ulaştı. Tiyatroda da sahneye çıkan Redmayne, 2010 yılında Red oyunuyla tiyatro alanında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Filmografi

2021 Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar 3
2020 The Trial of the Chicago 7 
2019 The Aeronauts
2018 Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçları
2018 Taş Devri Firarda (Seslendirme)
2016 Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
2015 Thomas & Friends: Sodor's Legend of the Lost Treasure (Seslendirme)
2015 Jupiter Yükseliyor
2015 Danimarkalı Kız
2014 Her Şeyin Teorisi
2012 Sefiller
2011 Marilyn ile Bir Hafta
2011 Hick
2010 Red (Video)
2010 Kara Ölüm
2009 Powder Blue
2009 Glorious 39
2008 The Yellow Handkerchief
2008 Boleyn Kızı
2007 Vahşi Zarafet
2007 Elizabeth: Altın Çağ
2006 Like Minds
2006 Kirli Sırlar

Televizyon

2012 Birdsong (Mini Dizi)
2011 The Miraculous Year (TV Filmi)
2010 The Pillars of the Earth (Mini Dizi)
2008 Tess of the D'Urbervilles (Mini Dizi)
2005 Elizabeth I (Mini Dizi)
2003 Doctors
1998 Animal Ark

Tiyatro

2012 Richard II
2010 Red
2008 Now or Later
2004 The Goat, or Who Is Sylvia?
2004 Hecuba
2003 Master Harold...and the Boys
2002 Twelfth Night

Video Oyunu

2015 Lego Dimensions (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Eddie Redmayne Fotoğrafları

Eddie Redmayne Haberleri