Edie Falco

Edie Falco

Edie Falco
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.7.1963

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li tiyatro, TV ve sinema oyuncusu. Tam adı Edith 'Edie' Falco'dur.

HBO dizileri Oz'da (1997-2000) Diane Whittlesey ve The Sopranos'ta (1999-2007) Carmela Soprano rolleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2017 Landline
2017 Megan Leavey
2017 I Love You, Daddy
2017 Outside In
2017 The Land of Steady Habits
2017 Every Act of Life
2016 The Comedian
2013 Gods Behaving Badly
2010 3 Backyards
2006 Freedomland
2005 The Girl from Monday
2005 The Great New Wonderful
2005 The Quiet
2004 Family of the Year
2002 Sunshine State
2000 Death of a Dog
2000 Overnight Sensation
1999 Judy Berlin
1999 Stringer
1999 Random Hearts
1998 Blind Light
1998 A Price Above Rubies
1997 Hurricane
1997 Private Parts
1997 Cop Land
1997 Trouble on the Corner
1997 Cost of Living
1996 Layin' Low
1996 The Funeral
1996 Breathing Room
1996 Childhood's End
1995 The Addiction
1995 Backfire!
1994 Bullets over Broadway
1993 Rift
1992 Laws of Gravity
1992 Time Expired (Kısa Film)
1991 I Was on Mars
1990 Trust
1989 The Unbelievable Truth
1989 Sidewalk Stories
1987 Sweet Lorraine

Televizyon

2017 Law & Order True Crime
2009 Nurse Jackie
2007 30 Rock
2004 Will & Grace
2001 Jenifer (TV Filmi)
2000 The Sight (TV Filmi)
1999 The Sopranos
1997 Oz
1996 The Sunshine Boys (TV Filmi)
1995 New York Undercover
1993 Homicide: Life on the Street
1993 Law & Order

Web

2016 Horace and Pete

Tiyatro

2011 The House of Blue Leaves
2010 This Wide Night
2004 night, Mother
2002 Frankie and Johnny in the Clair de Lune
1998 Side Man

Ödülleri

2002 Gezegen Ödülleri - Bir Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu, The Sopranos
2011 Drama Desk Ödülleri - Bir Tiyatro Oyununda En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı, The House of Blue Leaves
2010 Primetime Emmy Awards - Bir Komedi Dizisinde En Seçkin Kadın Oyuncu, Nurse Jackie
2008 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - Bir Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu Performansı, The Sopranos
2008 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - Bir Sinema Filminde En İyi Ekip Performansı, The Sopranos
2003 Altın Küre Ödülleri - Bir Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu, The Sopranos
2003 Primetime Emmy Awards - Bir Drama Dizisinde En Seçkin Kadın Oyuncu, The Sopranos
2003 Gezegen Ödülleri - Bir Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu Performansı, Sunshine State
2003 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - Bir Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu Performansı, The Sopranos
2003 TV Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - Bir Drama Dizisinde Bireysel Başarı, The Sopranos
2002 AFI Ödülleri - Bir TV Dizisinde Yılın Kadın Oyuncusu, The Sopranos
2002 LAFCA Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Performansı, Sunshine State
2001 Primetime Emmy Awards - Bir Drama Dizisinde En Seçkin Kadın Oyuncu, The Sopranos
2000 Altın Küre Ödülleri - Bir Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu, The Sopranos
2000 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - Bir Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu Performansı, The Sopranos
2000 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - Bir Sinema Filminde En İyi Ekip Performansı, The Sopranos
1999 Primetime Emmy Awards - Bir Drama Dizisinde En Seçkin Kadın Oyuncu, The Sopranos
1998 Tiyatro Dünyası Ödülleri - Tiyatro Dünyası Ödülü, Side Man

Görev Aldığı Yapımlar

Edie Falco Fotoğrafları

Edie Falco Haberleri