Edward Zwick

Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 8.10.1952

Doğum Yeri: Illinois, ABD

Amerikalı yönetmen ve yapımcı. 1974'de Harvard Üniversitesi Edebiyat bölümünden mezun olan Zwick, 1989'da Glory isimli, 1994'de ise Legends of the Fall isimli filmleriyle Altın Küre'ye En İyi Yönetmen dalında aday gösterilmiştir.

Filmografi

Yönetmenlik

• Having It All (1982)
• About Last Night (1986)
• Glory (1989)
• Leaving Normal (1992)
• Legends of the Fall (1994)
• Courage Under Fire (1996)
• The Siege (1998)
• The Last Samurai (2003)
• Blood Diamond (2006)
• Defience (2009)

Yapımcılık

• Legends of the Fall (1994)
• The Siege (1998)
• Shakespeare in Love (1998)
• Dangerous Beauty (1998)
• Traffic (2000)
• I Am Sam (2001)
• Abandon (2002)
• The Last Samurai (2003)
• Blood Diamond (2006)

Görev Aldığı Yapımlar

Edward Zwick Haberleri

Portreler