Ekin Koç

Ekin Koç

Ekin Koç
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.6.1992

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı İsmet Ekin Koç'tur. İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Oyuncu olarak ilk kez 2013'de Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizide yer aldı. Lakin dizi düşük reytingler yüzünden yayından kaldırıldı. 2014 yılında Seyfi karakterini canlandırdığı Benim Adım Gültepe isimli dizi de fazla uzun sürmedi. 2015'te başrolünü Neslihan Atagül ile paylaştığı Senden Bana Kalan filminde oynadı. Bu filmdeki rolüyle 2016 yılında 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Ayhan Işık Özel Ödülü'nü kazanmıştır.

2015 yılında 20. yüzyıl edebiyatının önemli eserlerinden biri kabul edilen, Kurban Said'in yazmış olduğu Ali ve Nino eserinden uyarlanan Ali ve Nino filminde 'Mehmed' karakterini canlandırmıştır. Kasım 2015'te Star TV'te yayınlanmaya başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde I. Ahmed karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Şampiyon
2016 Ali ve Nino
2015 Senden Bana Kalan

Televizyon

2018 Bozkır
2017 Hayat Sırları
2017 7 Yüz
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 Evli ve Öfkeli
2014 Benim Adım Gültepe
2013 Sana Bir Sır Vereceğim

Ödülleri

2016 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri - Ayhan Işık Özel Ödülü, Senden Bana Kalan

Görev Aldığı Yapımlar

Ekin Koç Fotoğrafları

Ekin Koç Haberleri