Elçin Sangu

Elçin Sangu

Elçin Sangu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.8.1985

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Çerkes asıllı Türk oyuncu ve manken. Üniversite eğitimini Mersin Üniversitesi Opera bölümünde tamamlamıştır. Sahne Tozu Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldıktan sonra dizilerde oyuncu olarak yer almaya başlamıştır. İlk olarak 2011 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Jale karakteriyle tanınmıştır. Ardından 2012 yılında Aşk Kaç Beden Giyer adlı dizide Nehir karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Bir Aşk Hikayesi, Kurt Seyit ve Şura, Sevdam Alabora dizilerinde oynamıştır. 2015 yılında büyük çıkışını Star TV'de yayınlanan, başrollerini Barış Arduç ile birlikte paylaştığı Kiralık Aşk adlı dizide Defne karakterini canlandırarak gerçekleştirdi. Dizi 69 bölüm boyunca yayın hayatına devam etti ve Sangu performansı sayesinde birçok ödüle layık görüldü.

Filmografisi

2017 Mutluluk Zamanı

Televizyon

2015 Sevdam Alabora
2015 Kiralık Aşk
2014 Kurt Seyit ve Şura
2013 Sen de Gitme
2013 Bir Aşk Hikayesi
2012 Aşk Kaç Beden Giyer?
2011 Öyle Bir Geçer Zaman ki

Müzik Klipleri

2014 Toygar Işıklı 'Söz Olur'

Ödülleri

2016 14. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri - En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu
2016 Yeditepe Üniversitesi 4. Dilek Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu
2016 11. Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri - En İyi Dizi Çifti (Defne-Ömer)
2016 Ege Üniversitesi 5. Medya Ödülleri - En İyi Kadın Dizi Oyuncusu
2016 Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscarları Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu
2016 YBU 1. Medya Ödülleri - En İyi Kadın Dizi Oyuncusu
2016 Galatasaray Üniversitesi 2015'in En'leri Ödülleri - En İyi Dizi/Sinema Kadın Oyuncu
2016 Ayaklı Gazete 6. TV Yıldızları Ödülleri - En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu
2016 İstanbul Aydın Üniversitesi 12. İletişim Ödülleri - Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu
2016 MGD 22. Altın Objektif Ödülleri - En İyi Romantik & Komedi Dizisi Kadın Oyuncu
2016 Televizyondizisi.com - 2016 Yılının En İyi Kadın Oyuncusu, En İdeal Dizi Çifti (Defne-Ömer)
2016 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu
2015 1. Cypaparazzi Ödülleri - En İyi Çıkış Yapan Oyuncu, Kiralık Aşk
2015 42. Altın Kelebek Ödülleri - En Yakışan Çift (Defne-Ömer)
2015 6. İTÜ İşletme Mühendisliği Sosyal Medya Ödülleri - En Sosyal Kadın Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Elçin Sangu Fotoğrafları

Elçin Sangu İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler