Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.02.1932

Doğum Yeri: Hampstead, Londra, İNGİLTERE

İki kez Oscar kazanmış Liz Taylor olarak da tanınan İngiliz oyuncu. 79 yaşında kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetmiştir.

Taylor oyunculuk becerileri ve güzelliğinin yanı sıra Hollywood da yaşam tarzı ve yaptığı çok sayıda evliliğiyle de tanınmaktadır. Taylor Hollywood'un altın çağının büyük oyuncularından biri olarak kabul edilir.

Taylor geçirdiği bir ameliyat sırasında tıbbi anlamda 5 dakika ölü kalmıştır. CNN'de yayınlanan Larry King Live isimli programda kendisi yaşadıklarını şöyle anlatmıştır:

'Michael Todd'un (uçak kazasında kaybettiği 3. eşi) ruhuyla karşılaştım. Ben de onunla burada kalmak istediğimi söyledim, fakat o bana dünyaya geri dönmem gerektiğini ve daha vaktimin gelmediğini söyledi. Onun aşkı ve sevgisi beni tekrar yaşama döndürdü.'

Elizabeth Taylor yakın dostu Michael Jackson da dahil Hollywood'un bir çok ünlüsünün da mezarının bulunduğu Forset Lawn Memorial Park mezarlığında defnedildi.

Filmografi

1942 There's One Born Every Minute
1943 Lassie Come Home
1944 Jane Eyre
The White Cliffs of Dover
National Velvet
1946 Courage of Lassie
1947 Life with Father
Cynthia
1948 A Date with Judy
Julia Misbehaves
1949 Little Women
Conspirator
1950 The Big Hangover
Father of the Bride
1951 Father's Little Dividend
A Place in the Sun
Quo Vadis
1952 Love Is Better Than Ever
Ivanhoe
1953 The Girl Who Had Everything
1954 Rhapsody
Elephant Walk
Beau Brummell
The Last Time I Saw Paris
1956 Giant
1957 Raintree County (Akademi Ödülü adaylığı-En İyi Kadın Oyuncu
)
1958 Cat on a Hot Tin Roof (Akademi Ödülü adaylığı-En İyi Kadın Oyuncu
)
1959 Suddenly, Last Summer (Akademi Ödülü adaylığı-En İyi Kadın Oyuncu
)
1960 Scent of Mystery
Butterfield 8 (Akademi Ödülü adaylığı-En İyi Kadın Oyuncu
)
1963 Cleopatra
The V.I.P.s
1965 The Sandpiper
1966 Who's Afraid of Virginia Woolf? (Akademi Ödülü adaylığı-En İyi Kadın Oyuncu
)
1967 The Taming of the Shrew
Doctor Faustus
Reflections in a Golden Eye
The Comedians
The Comedians in Africa (Kısa Belgesel)
1968 Boom!
Secret Ceremony
1969 Anne of the Thousand Days
1970 The Only Game in Town
Here's Lucy
1972 X,Y, and Zee
Under Milk Wood
Hammersmith is Out
1973 Divorce His, Divorce Hers
Night Watch
Ash Wednesday
1974 Identikit
That's Entertainment!
1976 The Blue Bird
Victory at Entebbe (TV filmi)
1977 A Little Night Music
1978 Return Engagement
1979 Winter Kills
1980 The Mirror Crack'd
1981 General Hospital
1983 Between Friends (TV filmi)
1984 Hotel (TV series)
All My Children
1985 Malice in Wonderland (TV filmi)
North and South (TV dizisi)
1986 There Must Be a Pony (TV filmi)
1987 Poke Alice (TV filmi)
1988 Young Toscanini
1989 Sweet Bird of Youth (TV filmi)
1992 The Simpsons (Ses)
Captain Planet and the Planeteers (Ses)
1993 The Simpsons (Ses(
1994 The Flintstones
1996 The Nanny
2001 These Old Broads (TV filmi)
2003 God, the Devil and Bob

Görev Aldığı Yapımlar

Elizabeth Taylor Fotoğrafları

Elizabeth Taylor Haberleri