Elle Fanning

Elle Fanning

Elle Fanning
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 9.4.1998

Doğum Yeri: Georgia, ABD

ABD'li oyuncu.

Tam adı Mary Elle Fanning'dir. Aktris Dakota Fanning'in kardeşidir. İlk sinema deneyiminde 2001 yapımı I Am Sam filminde Dakota Fanning ile birlikte rol almış ve onun karakterinin 2 yaşındaki halini canlandırmıştır. Benim Adım Sam (2001), Taken (2002), Afacanlar Yuvada (2003), Judging Amy (1999) ve CSI: Miami (2002) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Molly
2019 All the Bright Places
2019 Maleficent: Mistress of Evil
2019 New York'ta Yağmurlu Bir Gün
2018 Teen Spirit
2018 Tiffany & Co.: 2018 Spring Campaign - Believe in Dreams (Kısa Video)
2018 I Think We're Alone Now
2017 Sidney Hall
2017 Kadın Affetmez
2017 Partilerde Kız Tavlama Sanatı
2017 Mary Shelley
2017 Galveston
2016 The Neon Demon
2016 20th Century Women
2016 Ballerina (Seslendirme)
2016 Live by Night
2015 Trumbo
2015 3 Generations
2014 Low Down
2014 Young Ones
2014 Maleficent
2014 The Boxtrolls (Seslendirme)
2012 Ginger & Rosa
2012 Leaning Toward Solace (Kısa Film)
2011 Super 8
2011 The Curve of Forgotten Things (Kısa Film)
2011 Twixt
2011 We Bought a Zoo
2010 The Nutcracker in 3D
2010 Somewhere
2009 Astro Boy (Seslendirme)
2008 The Curious Case of Benjamin Button
2008 Phoebe in Wonderland
2007 The Nines
2007 Reservation Road
2007 Day 73 with Sarah (Kısa Film)
2006 Déjà Vu
2006 Babel
2006 I Want Someone to Eat Cheese With
2005 My Neighbor Totoro (Seslendirme)
2005 P.N.O.K. (Kısa Film)
2005 Because of Winn-Dixie
2004 The Door in the Floor
2003 Daddy Day Care
2001 I Am Sam

Televizyon

2020 The Great
2014 HitRecord on TV
2007 Dirty Sexy Money
2006 House M.D.
2006 Law & Order: Special Victims Unit
2006 The Lost Room
2006 Criminal Minds
2004 CSI: NY
2003 Judging Amy
2003 CSI: Miami
2002 Taken

Ödülleri

2011 Young Hollywood Award - Actress of the Year Award, Somewhere
2011 Hollywood Film Festival - Spotlight Award, Super 8
2011 Phoenix Film Critics Society - Best Ensemble Acting, Super 8

Görev Aldığı Yapımlar

Elle Fanning Fotoğrafları

Elle Fanning Haberleri