Elsen Rüstemov

Elsen Rüstemov

Elsen Rüstemov
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.1.1971

Doğum Yeri: Masallı, Azerbaycan

Azeri tiyatro ve sinema oyuncusu.

Tam adı Elşən Mərdan oğlu Rüstəmov'dur. Anne ve babası öğretmendir. Ortaokulu Babaser'de okudu. 1988 yılında Moskova'da İnşaat okulunda okudu. Buradan mezun olduktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tiyatro ve sinema oyunculuğu okudu. Orada Rafiq Atakişiyev, Oqtay Salamov, Rafiq Əzimov, Lütfi Məmmədbəyli və Bəxtiyar Xanızadə gibi aktörlerdern ders almıştır.

1993'ten beri Genç Oyuncular Tiyatrosu'nda oyun oynamaktadır. Burada bugüne kadar elliye yakın oyunda rol almıştır. Aynı zamanda dublaj çalışmalarında da bulunan oyuncu 2012 yılında Azerbaycan Emektar Aktör ödülüne ve 2018 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü'ne layık görülmüştür.

Filmografi

2018 Hiyləgər Axmaqlar
2017 Qara Dəlik
2017 Laləli Saray
2016 Zamanla Yaşayan Sənətkar
2016 Könül Mahnıları
2016 Sadəcə Sev
2014 İnikas
2013 Dərvişin Qeydləri
2012 Mayak
2011 Ləyaqət Hücrəsi
2011 Səhərə İnan...
2011 Şəbəkə
2010 İstanbul Reysi
2010 Əlavə Təsir
2009 Ölüm Növbəsi
2008 Seçilən
2008 Günaydın, Mələyim!
2008 Gürzə
2008 Aşiqlər
2008 Boyunbağı
2008 Hökmdarın Taleyi
2007 Yanmış Körpülər
2007 Məhkumlar
2007 Qızlar
2005 Mənim Üçün Varsan
2004 Sonuncu Şahid
1999 Nə Gözəldir Bu Dünya...
1996 Özgə Vaxt
1994 İtkin Gəlin
1993 Fəryad
1992 Etiraf

Televizyon

2016 2 ömür
2013 Bir Ailəm Var
2012 Sirr
2012 Döngələr
2011 Qaranlıqlar Çiçəyi

Görev Aldığı Yapımlar

Elsen Rüstemov Fotoğrafları

Portreler