Emily Blunt

Emily Blunt

Emily Blunt
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 23.2.1983

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris. 

Avukat bir baba ve öğretmen bir annenin dört çocuğundan biridir. My Summer of Love ve The Devil Wears Prada filmleri ile tanınmaktadır. 2007 Altın Küre ödüllerinde TV dalında Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü BBC'nin TV filmi Gideon's Daughter ile kazanmış ve aynı yıl Sinema dalındaki Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne The Devil Wears Prada filmi ile aday gösterilmiştir. 2009 yılında Altın Küre'ye bu sefer En İyi Kadın Oyuncu - Drama dalında I. Victoria'yı canlandırdığı The Young Victoria filmiyle aday olmuştur.

2001 yılında The Royal Family isimli tiyatro oyununda yer almıştır. Bu tiyatro kariyerinin başlangıcıydı ve bu oyunda Judi Dench ile birlikte yer almıştı.

2003 yılında Boudica isimli TV filminde Isolda karakterini canlandırdı. Henry VIII isimli BBC dizisinde 16. yüzyıl İngiltere kraliçelerinden Catherine Howard'ı oynadı. Foyle's War, Poirot gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Sinema kariyerinin başlangıcı ise 2004 yapımı bir bağımsız film olan My Summer of Love filmiydi. 2005 yılında Bill Nighy ve Miranda Richardson ile birlikte BBC'nin tv filmi Gideon's Daughter'da rol aldı ve 64. Altın Küre Ödülleri'nde TV'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2006 yılında ise Meryl Streep ve Anne Hathaway ile birlikte The Devil Wears Prada filminde yer aldı. Bu film ile BAFTA ve Altın Küre'ye aday gösterildi.

Filmografi

2020 Sessiz Bir Yer 2
2020 Jungle Cruise
2018 Sherlock Gnomes (Seslendirme)
2018 Sessiz Bir Yer
2018 Mary Poppins: Sihirli Dadı
2017 Animal Crackers (Seslendirme)
2017 My Little Pony: The Movie (Seslendirme)
2016 The Huntsman: Winter's War
2016 The Girl on the Train
2015 Sicario
2014 Live. Die. Repeat.: Edge of Tomorrow
2014 Into the Woods
2013 The Wind Rises (Seslendirme)
2012 The Five-Year Engagement
2012 Looper
2012 Arthur Newman
2011 Gnomeo & Juliet (Seslendirme)
2011 The Adjustment Bureau
2011 Salmon Fishing in the Yemen
2011 Your Sister's Sister
2011 The Muppets
2010 The Wolfman
2010 Wild Target
2010 Gulliver's Travels
2009 Curiosity (Kısa Film)
2009 The Young Victoria
2008 The Great Buck Howard
2008 Sunshine Cleaning
2007 Wind Chill
2007 The Jane Austen Book Club
2007 Dan in Real Life
2007 Charlie Wilson's War
2006 The Devil Wears Prada
2006 Irresistible
2004 My Summer of Love

Televizyon

2009 The Simpsons (Seslendirme)
2009 Angelina Ballerina: The Next Steps (Seslendirme)
2006 Gideon's Daughter (TV Filmi)
2005 Empire
2005 The Strange Case of Sherlock Holmes & Arthur Conan Doyle (TV Filmi)
2004 Agatha Christie's Poirot
2003 Boudica (TV Filmi)
2003 Foyle's War
2003 Henry VIII (TV Filmi)

Tiyatro

2002 Vincent in Brixton
2002 Romeo and Juliet
2001 The Royal Family
2000 Bliss

Radyo

2004 Bumps and Bruises

Görev Aldığı Yapımlar

Emily Blunt Fotoğrafları

Emily Blunt Haberleri