Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.6.1991

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz asıllı ABD'li oyuncu ve model.

Tam adı Emily O'Hara Ratajkowski'dir. Polonya asıllı bir baba ile İsrail asıllı bir annenin kızı olarak Londra'da dünyaya geldi. Annesi Kathleen Balgley bir akademisyen, babası John Ratajkowski ise bir ressam ve öğretmen olan Ratajkowski, beş yaşına geldiğinde ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki Encinitas şehrine yerleşti. On dört yaşında Ford Models isimli modellik ajansına katıldı. Lise eğitimini, babasının da öğretmenlik yaptığı San Dieguito Akademisi'nde tamamladı. 2009 yılında Kaliforniya Üniversitesi'ne yüksek öğrenim hayatına başlasa da mankenlik kariyerini sürdürmek için bir yıl sonra buradan ayrıldı.

2004 yılında Andrew's Alteration adlı kısa filmde rol olarak oyunculuk kariyerine başladı. 2005 yılında A Year and a Day adlı filmde küçük bir rolde yer aldı. Üniversite eğitimi aldığı 2009 ile 2010 yılları arasında iCarly adlı dizinin iki bölümünde Tasha karakterini canlandırdı. Bir taraftan modellik kariyerini sürdüren Ratajkowski, 2011'de Treats! Magazine adlı derginin kapağında yer aldı. Ağustos 2012'de, Sara Jean Underwood ile birlikte Carl's Jr. reklamında oynadı. Treats! Magazine'deki resimlerinin ardından aldığı teklifler neticesinde Maroon 5'ın 'Love Somebody' ve Robin Thicke'in 'Blurred Lines' adlı şarkılarının video kliplerinde yer aldı. Çıplak olarak yer aldığı 'Blurred Lines' klibi Topluluk Kuralları'nın ihlali sebebiyle YouTube tarafından kaldırılsa da Temmuz 2013'te videonun site üzerinden yayımlanmasına tekrarda izin verildi.

Ratajkowski, yönetmenliğini David Fincher'ın üstlendiği 2014 yapımı Kayıp Kız (Gone Girl) filminde Andie Hardy karakteriyle yer alarak ilk büyük çaplı sinema deneyimini yaşadı. 2007 yapımı 'Nickelodeon' dizisi iCarly, 2014 yapımı gerilim filmi Kayıp Kız, 2015 yapımı Entourage ve 2015 yapımı müzikal-drama filmi Aşkın Ritmi filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2018 I Feel Pretty
2018 In Darkness
2018 Welcome Home
2017 Cruise
2015 Entourage
2015 We Are Your Friends
2014 Gone Girl
2005 A Year and a Day
2004 Andrew's Alteration (Kısa Film)

Televizyon

2016 Easy
2015 The Spoils Before Dying
2009 iCarly

Müzik Videoları

2016 Inseparable
2013 Blurred Lines
2013 Love Somebody
2012 Fast Car

Görev Aldığı Yapımlar

Emily Ratajkowski Fotoğrafları

Emily Ratajkowski Haberleri