Emin Gürsoy

Emin Gürsoy

Emin Gürsoy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.5.1968

Doğum Yeri: Denizli, Türkiye

Türk oyuncu.

İlk, orta ve liseyi Denizli'nin Güney ilçesinde bitirdikten sonra 1994 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden ve İtalya'da bulunan Workcenter of Jerzy Grotowski'den mezun olmuştur. İlk kez 1997 yılında Baba Evi dizisinde rol alarak ekranlarda göründü. Ardından 1999-2002 yılları arasında Deli Yürek dizisinde Kuşçu karakterini canlandırdı. 2005 yılında ise İzmir Şehir Tiyatroları kadrosuna katıldı ve burada 2007 yılına kadar çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. 2005 yılında yayınlanan Bıçak Sırtı dizisinin senaryosunu kaleme aldı. Ayrıca 2008 yılında yayınlanan Baba Ocağı dizisinin senaryosuna eser sahibi olarak katkı verdi.

Filmografi

2018 Sibel
2014 Vebal (Kısa Film)
2014 Pek Yakında
2013 Kelebeğin Rüyası
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var
2013 Azap Çavuşu (Kısa Film)
2011 Entelköy Efeköy'e Karşı
2011 Devrimden Sonra
2009 Denizden Gelen
2009 Bozkırda Deniz Kabuğu
2007 Sözün Bittiği Yer
2007 Mutluluk
2007 Made in Europe
2005 The İmam
2001 Derviş
2001 Deli Yürek-Boomerang Cehennemi
2000 Filler ve Çimen

Televizyon

2017 Kalk Gidelim
2016 Deli Saçması (TV Filmi)
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 Yeşil Deniz
2014 Bir Yusuf Masalı
2010 Küstüm Çiçeği
2009 Kış Masalı
2008 Baba Ocağı (Ayrıca Eser Sahibi)
2007 Kınalı Kuzular: Son Nefes (TV Filmi)
2007 Kınalı Kuzular: Hasan Ethem (TV Filmi)
2007 Genco
2006 Yeşeren Düşler
2006 Kınalı Kuzular: Üçpınar'lı Ali (TV Filmi)
2006 Kınalı Kuzular: Kınalı Hasan (TV Filmi)
2006 Kınalı Kuzular: Ezine'li Yahya Çavuş (TV Filmi)
2006 Kınalı Kuzular: Bir Tutam Saç (TV Filmi)
2006 Kınalı Kuzular: Bedeli Çanakkale'de Ödendi (TV Filmi)
2005 Eylül
2005 Bıçak Sırtı (Ayrıca Senaryo)
2005 Beşinci Boyut
2004 Yabancı Damat
2004 Gülizar (TV Filmi)
2004 Görünmez Adam
2004 Canım Annem
2003 Çınaraltı
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2000 Üvey Baba
2000 Hayat Bağları
1999 Deli Yürek
1997 Baba Evi

Görev Aldığı Yapımlar

Emin Gürsoy Fotoğrafları

Emin Gürsoy Haberleri