Emir Benderlioğlu

Emir Benderlioğlu

Emir Benderlioğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.10.1978

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk fotoğrafçı, seslendirme sanatçısı, grafiker ve oyuncu.

Tam adı Atıf Emir Benderlioğlu'dur. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdi. Önce heykel okuyan oyuncu daha sonra grafik bölümüne geçti, daha sonra TRT tanıtım koordinatörü olarak çalıştı. Ankara'da Alper Çağlar ile tanıştı ve daha sonra Alper Çağlar'ın yönetiminde Bukalemun, 4 Saat, Kabakurgu, Camgöz, Panzehir ve Dağ 2 filmlerinde oynadı. Camgöz hariç diğer filmlerde başrol oynadı. Çağlar'ın filmlerindeki performansıyla beğeni toplayan oyuncu İstanbul'a yerleşti.

Ademin Trenleri adlı filmde Bekir karakterini canlandırdı. Daha sonra da Sessiz Fırtına adlı dizide İbrahim karakterini canlandırdı. 2008 yılında da Med Yapım dizisi olan Dedektif Biraderler'de başrol oyuncusu olarak Savaş karakterini canlandırdı.

Fotoğrafçılıkla da yakından ilgilenen oyuncu animasyon, 3D grafik gibi konulardaki yarışmalarda da ödüller kazanmıştır. Ayrıca yakın zaman önce yakın arkadaşı Işın Karaca, Ferdi Kurtuldu ve Eda Ertürk'le İstanbul Cihangir Akyol sokakta Cafe Benderli isminde bir cafe açmıştır. 

06 Temmuz 2010'da ise kendisi gibi oyuncu olan Ceren Şekerci ile evlendi.

Filmografi

2018 Börü
2017 Aşka Racon Sökmez
2016 Kızkaçıran
2016 Dağ 2
2015 Bol Şans
2014 Panzehir
2011 Hop Dedik: Deli Dumrul
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
2007 Camgöz (Kısa Film)
2007 Adem'in Trenleri
2006 Bukalemun (Kısa Film)
2004 4 Saat (Kısa Film)

Televizyon

2018 Börü
2018 4N1K
2017 Fi
2016 Cesur Yürek
2015 Çanakkale Yüzyıllık Mühür
2015 Evli ve Öfkeli
2014 Çiçek
2013 Osmanlı Tokadı
2013 Galip Derviş
2012 Böyle Bitmesin
2012 Ben Bilmem Eşim Bilir (TV Programı)
2012 Yer Gök Aşk
2010 Kavak Yelleri
2010 Keskin Bıçak
2009 Ayrılık
2008 Dedektif Biraderler
2007 Sessiz Fırtına
2018 Arka Sokaklar

Görev Aldığı Yapımlar

Emir Benderlioğlu Fotoğrafları

Emir Benderlioğlu Haberleri