Emma Stone

Emma Stone

Emma Stone
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.11.1988

Doğum Yeri: Arizona, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Emily Jean 'Emma' Stone'dur. 2010 yılında Adı Çıkmış filmiyle tanınmaya başlanıldı. 2014 yılında oynadığı Birdman filmiyle uluslararası alanda başarı sağladı. 2016 yılında oynadığı Aşıklar Şehri filmiyle olumlu yorumlar aldı ve birçok başarı elde etti.

Scottsdale, Arizona'da doğan ve büyüyen Stone, oyunculuk hayatına 2000 yılında çocukken oynadığı Söğütlükte Rüzgar adlı tiyatro yapımı ile başladı. Gençliğinde annesiyle birlikte Los Angeles'a taşındı ve televizyon hayatına 2005 yılında oynadığı The New Partridge Family adlı TV filmi ile başladı. Küçük televizyon rollerinden sonra 2007 yılında Çok Fena filmiyle sinema hayatına başladı ve Genç Hollywood Ödülü kazandı.

2010 yılında ilk başrolü Adı Çıkmış filminde oynadı ve ilk Altın Küre adaylığını elde etti. 2011 yılında Çılgın Aptal Aşk ve Duyguların Rengi filmleriyle çıkışını sürdürdü. 2014 yılında Birdman filminde oynadı ve ilk Akademi adaylığını elde etti. 2016 yılında Aşıklar Şehri filmiyle Akademi, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini kazandı.

Stone, ev hanımı Krista (kızlık soyadı Yeager) ve müteahhit olan Jeff Stone'un kızı olarak doğdu. Kendisinden iki yaş genç bir erkek kardeşi bulunan Stone'un, büyükbabası İsveç kökenliydi ve ailesinin soyadı Ellis Adası'ndan ABD'ye göç ederken 'Stone' olarak İngilizce'ye uyarlandı.

11 yaşındayken, Söğütlükte Rüzgar adlı oyunda ilk sahne deneyimini yaşadı. İki yıl evden eğitim gördü, bu esnada içlerinde The Princess and the Pea, Cinderella, Alice in Wonderland ve Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcat oyunlarının bulunduğu Valley Youth Tiyatrosu'ndaki 16 yapımda yer aldı.

Oyunculuk hayatının peşinden gitmek için Kaliforniya'ya taşınmasına ikna etmek adına ailesine, 'Project Hollywood' isimli Madonna'nın 'Hollywood' şarkısı hakkında hazırlanmış bir PowerPoint sunumu hazırladı. Liseyi bıraktı ve Ocak 2004'te, 15 yaşındayken annesiyle Los Angeles'taki bir apartmana taşındı ve gün içerisinde yetenek sınavlarını verebilmesi için evden eğitim gördü.

Stone alışılmış biçimde işi hakkında röportaj vermekte fakat özel hayatınının detaylarını açıkça tartışmamaktadır. 'Emma' ismini Screen Actors Guild'a kaydolduğunda seçti çünkü 'Emily Stone' için zaten bir kayıt vardı. Arkadaşları ve ailesi ona Emily diye seslenmektedir. Mesleki isim olarak ilk önce Riley Stone'u seçti fakat Malcolm in the Middle'da konuk olarak yer aldıktan sonra, annesinin ona verdiği Emma ismiyle daha rahat olduğuna karar verdi. 2009'da, Los Angeles'tan Greenwich Village'e taşındı.

Stone normalde sarışındır. Küçükken ilk rolünü, saçlarını koyu kahverengiye boyadıktan sonra elde etti. Film Yapımcısı Judd Apatow, Superbad'deki rolü için onu esmerden kızıl saça dönüştürdü. İnanılmaz Örümcek Adam’daki rolü için sarı saçlı hale geldi.

İnanılmaz Örümcek Adam’ın kadrosuna girdikten sonra, Stone ve Garfield'ın arasındaki kimyanın, onu kesin tercih haline getirdiğini belirtti. Stone, USA Today ile 2012'deki bir ropörtajında Garfield'la tartışmaktaki isteksizliğini ifade etti: 'Tek kontrol sahibi olduğunuz şeyin söyledikleriniz olduğunu bilmekte büyük bir rahatlık duygusu var. İnsanlar her istediklerini söyleyebilir ve yapabilirler. Eğer bu sizin kendi ağzınınızdan çıkmazsa, sizin için kutsal olan şeyin bu şeklini hala korumak zorundasınız.' Nisan 2015 tarihinde ayrılan ve daha sonra kısa bir süreliğine tekrar bir araya gelen çift, 2015'in Ekim ayında kesin olarak ayrıldıklarını duyurdu.

Filmografi

2018 The Favourite
2018 Cruella
2017 Battle of the Sexes
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2016 Aşıklar Şehri
2015 Mantıksız Adam
2015 Aloha
2014 The Amazing Spider-Man 2
2014 Sihirli Ay Işığı
2014 Birdman
2014 Diktatörle Görüşme
2013 The Croods (Seslendirme)
2012 Movie 43
2012 The Amazing Spider-Man
2012 The Gangster Squad
2011 Friends with Benefits
2011 Crazy, Stupid, Love.
2011 The Help
2010 Marmaduke (Seslendirme)
2010 Easy A
2009 Ghosts of Girlfriends Past
2009 Paper Man
2009 Zombieland
2008 The Rocker
2008 The House Bunny
2007 Superbad

Televizyon

2017 Maniac
2016 Maya & Marty
2015 Saturday Night Live
2011 Saturday Night Live
2010 Saturday Night Live
2007 Drive
2006 The Suite Life of Zack & Cody
2006 Malcolm in the Middle
2006 Lucky Louie
2005 The New Partridge Family (TV Filmi)
2005 Medium

Görev Aldığı Yapımlar

Emma Stone Fotoğrafları

Emma Stone Haberleri