Emma Thompson

Emma Thompson

Emma Thompson
Oyuncu, Senarist, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.4.1959

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris, komedyen ve senarist.

Thompson, Paddington, Londra'da The Magic Roundabout isimli radyo programının sunucu olarak tanınan babası Eric Thompson ve İskoç aktris Phyllida Law'ın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisi gibi aktris olan Sophie Thompson adında bir de kızkardeşi vardır.

Thompson, Camden School for Girls isimli bir okula gitti. Daha sonra Cambridge'de Newnham College'da İngilizce edebiyat okudu. Aynı zamanda Footlights isimli bir komedi kulübünün başkanı idi. Burada daha sonraları ünlenecek olan Hugh Laurie ile tanıştı ve bir süre flört ettiler. Eğitimini tamamladıktan sonra Robert Lindsay ile birlikte West End tiyatrosunda Me and My Girl isimli müzikalde ve Fortunes of War isimli BBC dizisinde rol aldı.

Thompson'un sinemadaki ilk önemli rolü 1989 yapımı bir romantik komedi olan The Tall Guy isimli filmdi. 1992 yılında Howards End isimli filmdeki rolü ile Oscar ve BAFTA Ödüllerini kazandı. 1993 yılında ise In the Name of the Father ve Anthony Hopkins ile birlikte rol aldığı The Remains of the Day isimli filmlerde rol aldı. 1995 yılında İngiliz ressam Dora Carrington'ın hayatını anlatan Carrington isimli filmde Dora Carrington'ı canlandırdı. İkinci Akademi Ödülü'nü ise 1996'da Jane Austen'ın Sense and Sensibility romanında sinemaya uyarlanan Sense and Sensibility filmiyle, En İyi Uyarlama Senaryo dalında aldı. Hem senaryosunu yazdığı hem de oynadığı bu filmde aynı zamanda En İyi Aktris dalında Oscar'a aday gösterildi.

1997 yılında Ellen dizisi ile misafir oyuncu dalında Emmy Ödülü kazandı. 1992 yılında ise Cheers dizisine konuk oldu.

2003'te Love Actually ve 2004'te Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminde rol aldı. 2005'te ise Nanny McPhee isimli filmde hem Nanny McPhee karakterini canlandırmış hem de filmin senaryosunu yazmıştır. 2006'da ise Stranger Than Fiction isimli filmde Karen Eiffel karakterini canlandırdı.

2007'de Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı ve Ben Efsaneyim filmlerinde, 2008 yılında Dustin Hoffman ile birlikte Last Change Harvey filminin başrolünde rol aldı.

Kariyeri boyunca 78 adaylığı vardır. 36 tanesinde ödüle kavuşmuştur.

Fortunes of War dizisinden rol arkadaşı Kenneth Branagh ile 20 Ağustos 1989'da evlendi. Dead Again, Henry V ve Much Ado About Nothing gibi filmlerde birlikte rol aldılar. Ancak Ekim 1995'te ayrıldılar. 2003'te bu sefer Sense and Sensibility filminden rol arkadaşı Greg Wise ile evlendi. Çiftin Gaia Romilly isminde 2000 yılı doğumlu bir kızları vardır.

Filmografi

2019 Missing Link (Seslendirme)
2019 The Voyage of Doctor Dolittle (Seslendirme)
2019 MIB
2019 Late Night
2018 Johnny English Strikes Again
2017 The Meyerowitz Stories
2017 The Children Act
2017 Sea Sorrow
2017 Beauty and the Beast
2016 The Doubt Machine: Inside the Koch Brothers' War on Climate Science (Belgesel - Anlatıcı)
2016 Bridget Jones's Baby (Ayrıca Senarist)
2016 Alone in Berlin
2015 The Legend of Barney Thomson
2015 Burnt
2015 A Walk in the Woods
2014 Men, Women & Children (Seslendirme)
2014 Effie Gray (Ayrıca Senarist)
2013 The Love Punch
2013 Saving Mr. Banks
2013 Beautiful Creatures
2012 Men in Black 3
2012 Brave (Seslendirme)
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
2010 Nanny McPhee and the Big Bang (Ayrıca Senarist)
2009 The Boat That Rocked
2009 An Education
2008 Last Chance Harvey
2008 Brideshead Revisited
2007 I Am Legend
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2006 Stranger than Fiction
2005 Nanny McPhee (Ayrıca Senarist)
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2003 Love Actually
2003 Imagining Argentina
2002 Treasure Planet (Seslendirme)
2000 Maybe Baby
1998 Primary Colors
1998 Judas Kiss
1997 The Winter Guest
1995 Sense and Sensibility (Ayrıca Senarist)
1995 Carrington
1994 Junior
1993 The Remains of the Day
1993 Much Ado About Nothing
1993 In the Name of the Father
1992 Peter's Friends
1992 Howards End
1991 Impromptu
1991 Dead Again
1989 The Tall Guy
1989 Henry V

Televizyon

2018 King Lear (TV Filmi)
2017 Upstart Crow
2012 Walking the Dogs (TV Filmi)
2010 The Song of Lunch (TV Filmi)
2003 Angels in America (Mini Dizi)
2001 Wit (TV Filmi)
1997 Ellen
1997 Hospital!
1994 The Blue Boy (TV Filmi)
1992 Cheers
1990 Knuckle (TV Filmi)
1990 The Winslow Boy (TV Filmi)
1989 Look Back in Anger (TV Filmi)
1988 Thompson
1987 Tutti Frutti (Mini Dizi)
1987 Fortunes of War (Mini Dizi)
1985 Emma Thompson: Up for Grabs (TV Filmi)
1984 The Comic Strip Presents
1984 The Young Ones
1983 Alfresco
1982 Cambridge Footlights Revue
1982 There's Nothing to Worry About!

Tiyatro

2015 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2014 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
1990 King Lear
1990 A Midsummer Night's Dream
1989 Look Back in Anger
1984 Short Vehicle (Ayrıca Senarist)
1984 Me and My Girl
1982 Not the Nine O'Clock News
1982 Beyond the Footlights (Ayrıca Senarist)

Görev Aldığı Yapımlar

Emma Thompson Fotoğrafları

Emma Thompson Haberleri