Emmy Rossum

Emmy Rossum

Emmy Rossum
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.9.1986

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktris ve şarkıcı.

Tam adı Emmanuelle Grey Rossum'dur. Rossum, ailenin tek çocuğu olarak New York'un Manhattan bölgesinde doğdu. Babası iş adamı, annesi ise fotoğrafçıdır. Rossum'um annesi yahudi asıllı (Rus yahudisi), babası ise protestandır. İngiliz Shameless dizisinin Amerikan versiyonunda, 6 kardeşin en büyüğü ve tüm sorumluluğunu alan Fiona karakterini oynamaktadır. Yarından sonra (2004), Operadaki Hayalet (2004) filmleri ve Shameless dizisiyle tanınmıştır. Operadaki Hayalet filmindeki rolüyle Komedi veya Müzikal filmde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı ödülüne aday gösterilmiştir.

Filmografi

2019 Cold Pursuit
2018 A Futile and Stupid Gesture
2018 That's Harassment (Kısa Film)
2014 Before I Disappear
2014 Comet (Ayrıca Yapımcı)
2014 You're Not You
2013 Beautiful Creatures
2011 Inside
2009 Dragonball Evolution
2009 Dare
2006 Poseidon
2004 The Day After Tomorrow
2004 The Phantom of the Opera
2003 Nola
2003 Mystic River
2002 Passionada
2001 An American Rhapsody
2001 Happy Now?
2000 Songcatcher
2000 It Had to Be You

Televizyon

2018 Shameless
2017 Animal Kingdom (Ayrıca Yönetmen)
2001 The Practice
2000 The Audrey Hepburn Story (TV Filmi)
1999 Snoops
1999 Genius (TV Filmi)
1998 A Will of Their Own (Mini Dizi)
1998 Only Love (TV Filmi)
1997 As the World Turns
1997 Law & Order
1996 Grace & Glorie (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Emmy Rossum Fotoğrafları

Emmy Rossum Haberleri