Emrah Kolukısa

Emrah Kolukısa

Emrah Kolukısa
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1968

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve eleştirmen.

Babası oyuncu Can Kolukısa ve annesi yazar Pınar Kür'dür. 1979-87 yılları arasında Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1987-94 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1991-94 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü okudu. 1994-95 yılları arasında Paris VIII – Tiyatro yaptı. NTV kanalında uzun yıllar boyunca editörlük yapmıştır. Kolukısa ayrıca seslendirme ve metin yazarlığı da yapmaktadır.

Filmografi

2019 Aşk, Büyü, vs.
2018 Paranın Kokusu
2017 Sofra Sırları
2010 Memlekette Demokrasi Var
2004 2 Genç Kız
2000 Şarkıcı
1999 Sevgilim İstanbul
1997 Ağır Roman
1989 İkili Oyunlar

Televizyon

2008 Yaban Gülü
2005 Yolculuk (TV Filmi)
2003 Kasabanın İncisi
2000 Dedelerimi Evlendirirken (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Emrah Kolukısa Fotoğrafları

Emrah Kolukısa Haberleri

Portreler