Emre Kınay

Emre Kınay

Emre Kınay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.3.1970

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Arap kökenli Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda halen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa karakteri ile tanındı. Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydın ile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır. Güneşi Beklerken adlı dizide basketbol hocası Cihan'ı, daha sonra Sil Baştan dizisinde sonradan okula dönen bir avukatı canlandırmış, Sergen Yalçın, Murat Dalkılıç gibi isimlerle rol almıştır. 2016'da sona eren Güneşin Kızları dizisinde Haluk rolünü oynamıştır.

Filmografi

2017 Yol Arkadaşım
2017 Benimle Var mısın?
2014 Karınca Kapanı
2014 İnşaat 2 
2009 Güneşi Gördüm 
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Dün Gece Bir Rüya Gördüm 
2006 Kamyon 
2005 Kurtlar İmparatorluğu 
2003 Okul 
2003 İnşaat 
2002 Güz Sancısı (Seslendirme)

Televizyon

2017 Sevda'nın Bahçesi
2017 Kara Yazı
2016 Güneşin Kızları 
2014 Ulan İstanbul 
2014 Sil Baştan 
2014 Güneşi Beklerken 
2012 Ustura Kemal 
2011 Dürüye'nin Güğümleri 
2011 Evvel Zaman Hikayesi
2010 Aile Reisi 
2009 Ah Kalbim 
2008 İki Aile 
2005 Seni Çok Özledim 
2005 Sen misin Değil misin? 
2005 Ölümüne Sevdalar 
2004 İstanbul Şahidimdir 
2003 Baba 
2003 Esir Şehrin İnsanları 
2002 Berivan 
2001 Yeditepe İstanbul 
1999 Yılan Hikayesi 
1999 Yüzleşme
1999 Baba (TV Filmi)
1994 Gülşen Abi
1989 Bizimkiler

Tiyatro

Oyuncu Olarak

2016 1000 Nihayet Bitti
2010 Sondan Sonra
2008 Aşk Her Yerde
2007 Bir Mutfak Masalı
2006 Kara Sohbet
2005 Sınır
2005 Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?
2002 İkinci Caddenin Mahkumu
1999 Rumuz Goncagül
1999 Bir Cinayet Söylencesi
1999 Kuzguncuklu Fazilet
1998 Bozuk Düzen
1997 Simyacı
1993 Barış
1993 Sofokles'in Antigone'si
1991 Fırtına

Yönetmen Olarak

2012 Nafile Dünya
2011 Tatlı Çarşamba
2010 Sondan Sonra
2008 Aşk Her Yerde
2007 Bir Mutfak Masalı
2002 İkinci Caddenin Mahkumu

Ödülleri

2006 20. Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Kara Sohbet
2004 23. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, İnşaat

Görev Aldığı Yapımlar

Emre Kınay Fotoğrafları

Emre Kınay İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler