Emre Yeksan

Emre Yeksan

Emre Yeksan
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1981

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi'nde sinema eğitimi almıştır. Süt ve Unutma Beni İstanbul gibi filmlerin yapımcılığını yapmış, ilk senarist ve yönetmenlik çalışması olan ve ilk gösterimini 74. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında yapan Körfez filmi ile tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Yuva
2017 Körfez
2016 Hoşgeldin Lenin (Kısa Film)

Yapımcı

2016 Hoşgeldin Lenin (Kısa Film)
2015 Salı (Kısa Film)
2011 The Island
2011 Unutma Beni İstanbul
2009 Şark Oyunları
2008 Süt

Senaryo

2018 Yuva
2017 Körfez

Ödülleri

2018 37. İstanbul Film Festivali - FIPRESCI Ödülü, Körfez
2018 Crossing Europe Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Körfez
2017 24. Uluslararası Adana Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Körfez

Görev Aldığı Yapımlar

Emre Yeksan Fotoğrafları

Emre Yeksan Haberleri

Portreler