Engin Akyürek

Engin Akyürek

Engin Akyürek
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.10.1981

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Engin Akyürek, Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışma programında birinci olarak sanat dünyasına adım attı. Yarışmanın sona ermesinin ardından, Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı. 2004-2007 yılları arasında Yabancı Damat dizisinde Kadir Sadıkoğlu karakterini canlandıran Akyürek, 2006 yılında ise Kader adlı sinema filminde Cevat karakterini canlandırdı. 2007-2008 yılları arasında Atv'de yayınlanan Karayılan adlı tv dizisinde Nizipli rolüyle kamera karşısına geçti.

2009 yılında Bir Bulut Olsam adlı dizide Mustafa Bulut karakterini canlandıran oyuncu, 2010-2012 yılları arasında Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizide Kerim Ilgaz karakterini canlandırmıştır. Farah Zeynep Abdullah ile birlikte, 2014 yılında vizyona giren Bi Küçük Eylül Meselesi adlı filmin başrolünde yer aldı. 2014 yılında Tuba Büyüküstün ile birlikte başrolünü paylaştığı Kara Para Aşk adlı dizide Ömer Demir karakterini canlandırdı. Uluslararası Seul Drama Ödülleri 2015’te “En İyi Aktör” seçilmiştir ve Emmy için “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde aday olmuştur.

Filmografi

2018 Çocuklar Sana Emanet
2014 Bi Küçük Eylül Meselesi
2006 Kader

Televizyon

2017 Ölene Kadar
2014 Kara Para Aşk
2010 Fatmagül'ün Suçu Ne?
2009 Bir Bulut Olsam
2007 Karayılan
2004 Yabancı Damat

Ödülleri

2015 Uludağ Üniversitesi En İyiler Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Kara Para Aşk
2015 Seul Drama Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Kara Para Aşk
2015 Uluslararası Emmy Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Adayı, Kara Para Aşk
2015 4. Kristal Fare Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Kara Para Aşk
2014 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Kara Para Aşk
2012 Kadir Has Üniversitesi - En Has Erkek Dizi Oyuncusu, Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012 AyakliGazete.com - En İyi Erkek Drama Oyuncusu, Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Fatmagül'ün Suçu Ne?
2011 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Fatmagül'ün Suçu Ne?
2007 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri - Umut Veren Sanatçı, Kader
2006 ÇASOD Oyunculuk Ödülleri - Umut Veren Sanatçı, Kader

Görev Aldığı Yapımlar

Engin Akyürek Fotoğrafları

Engin Akyürek Haberleri

Portreler


Vizyondakiler