Engin Öztürk

Engin Öztürk

Engin Öztürk
Oyuncu, Uyarlama

Doğum Tarihi: 28.9.1986

Doğum Yeri: Eskişehir

Türk oyuncu.

Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğudur. Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gelmiş ve daha sonra 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünde okumaya başlamış, 2012 yılında mezun olmuştur.

2010 yılında seçmelerine katıldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı Kanal D dizisinde Selim Yaşaran karakterine hayat verdi. Dizi Engin Öztürk'ün Türkiye ve Arap ülkelerinde tanınmasına sebep olmuştur. Dizinin 2012 yılında sona ermesi üzerine üniversite okuduğu dönemde hem oyun oynadığı hem de barmenlik yaptığı barın sahibi ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü üstlendiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Komiser Emre karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2020 Biz Böyleyiz
2013 Çanakkale Yolun Sonu

Televizyon

2019 Hakan: Muhafız
2019 Yüzleşme
2018 Diriliş: Ertuğrul
2016 Yüksek Sosyete
2015 Hatırla Gönül
2014 Hayat Yolunda
2014 Muhteşem Yüzyıl
2013 Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi
2012 Fatmagül'ün Suçu Ne?

Görev Aldığı Yapımlar

Engin Öztürk Fotoğrafları

Engin Öztürk Haberleri

Portreler