Engin Şenkan

Engin Şenkan

Engin Şenkan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1944

Doğum Yeri: istanbul, Türkiye

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. Sıdıka Şenkan ile Evli ve iki kızı var. Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olmuştur.


Rol aldığı bazı oyunlar:

İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu
Tanrı : Woody Allen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Budala : Fyodor Dostoyevski\Simon Gray - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990
Üç Kuruşluk Opera : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Damdaki Kemancı : Joseph Stein - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
İnsan Maiere : Franz Xaver Roetz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Söz Veriyorum : Aleksei Arbuzov - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
İlk Yıllar 'Roksolan' : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik\Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Mkado'nun Çöpleri : Melih Cevdet Anday - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983
Truva Savaşı Olmayacak : Jean Giraudoux - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Akümülatörlü Radyo : Tarık Buğra - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Ayyar Hamza : Ali Bey - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978
Söz Veriyorum : Aleksei Arbuzov - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978
Yelpaze (oyun) : Oscar Wildel - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977
İzin Günü : Otto Fischer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977
Fazilet Eczanesi : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Koç Yiğit Köroğlu : Ahmet Kutsi Tecer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Pas Pas (oyun : İon Baişeu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Parkda Bir Sonbahar Günü : Recep Bilginer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı : Siegfried Lenz - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1974
Nalınlar : Necati Cumalıl - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973
Bu Hesapta Yoktu : Nikolay Ostrovskiyl - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973
Akın (oyun) : Faruk Nafiz Çamlıbel - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973
Katip Çıkmazı : Dinçer Sümer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1971
Kaşıkçılar : Müsahipzade Celal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Haydutlar : Friedrich Schiller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Ali Baba ve Kırk Haramiler : Vadeha Atiyeh - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Midasın Altınları : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1969
Amedee Yahut Nasıl Kurtulmalı : Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1967

Yönettiği tiyatro oyunları:
Euridice'nin Elleri : Pedro Bloch - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980

Filmografi:
Son Osmanlı Yandım Ali (2006) - Çukurçeşmeli Osman Bey
Kaçamak (1987)

Tv dizileri:
Dila Hanım (2012)
Firar (2011)
Herşeye Rağmen (dizi) (2011) (Hakim Mümtaz Açıkalın)
Gönül Ferman Dinlemiyor (2010)
Nefes (2009)
Baba Ocağı (2008)(Halil Efe)
Hatırla Sevgili (2007) - Rıza Ünsal
Hatırla Sevgili (2006) - Rıza Ünsal
Azap Yolu (2006)
Misi (2005)
Büyük Umutlar (2004)
Serseri (2003)
Kumsaldaki İzler (2002)
Koltuk Sevdası (2001)
Kınalı Kar (2002) - Halil Beyoğlu
Koltuk Sevdası (2001)
Bizim Çocuklar (2000)
Ah Bir Zengin Olsam (1999)
Eltiler (1997)
Yazlıkçılar (1993) - Küt Nuri
Bizimkiler (1989) - Şevket
Yalnızlar (1984)

Görev Aldığı Yapımlar

Engin Şenkan Fotoğrafları

Engin Şenkan İle İlgili Haberler