Ercan Kesal

Ercan Kesal

Ercan Kesal
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 30.11.1958

Doğum Yeri: Nevşehir, Türkiye

Türk oyuncu.

Asıl mesleği doktorluktur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Daha sonra özel sektörde çalıştı.

Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmiyle oyunculuğa adım attı. Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo; 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde 'En İyi Senaryo' dalında ödüle aday gösterildi. 'Peri Gazozu' (2013) ve 'Nasipse Adayız' (2015) kitapları İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Filmografi

2018 Kelebekler
2017 Anons (Sadece Senarist)
2017 Die Hölle
2016 Yol Kenarı
2016 EksiBir
2015 Bulantı
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2013 Salıncak (Kısa Film - Ayrıca Senarist)
2013 Hükümet Kadın 2
2013 Ben O Değilim
2012 Küf
2012 Hükümet Kadın
2012 Derin Nefes Al (Kısa Film)
2011 Yozgat Blues
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da (Ayrıca Senarist)
2010 Albatrosun Yolculuğu
2009 Üç Maymun (Ayrıca Senarist)
2009 Vavien
2009 Derin (Kısa Film)
2002 Uzak

Televizyon

2018 Çukur
2016 İçerde
2012 Kayıp Şehir

Kitapları

2017 Zamanın İzinde
2017 Bozkırda Bir Gece Yarısı
2017 Aslında
2016 Cin Aynası
2015 Nasipse Adayız
2014 Evvel Zaman
2013 Peri Gazozu

Ödülleri

2013 13. Frankfurt Film Festivali - En iyi erkek oyuncu, Küf
2013 32. İstanbul Film Festivali - En iyi erkek oyuncu, Yozgat Blues
2013 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En iyi erkek oyuncu, Yozgat Blues
2012 44. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Senaryo, Bir Zamanlar Anadolu'da
2012 44. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Bir Zamanlar Anadolu'da
2012 1. YEFA Ödülleri - En İyi Senaryo, Bir Zamanlar Anadolu'da
2009 14. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Üç Maymun
2009 2. Yeşilçam Ödülleri - En İyi Senaryo, Üç Maymun

Görev Aldığı Yapımlar

Ercan Kesal Fotoğrafları

Ercan Kesal Haberleri