Erdal Özyağcılar

Erdal Özyağcılar

Erdal Özyağcılar
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.1.1948

Doğum Yeri: Bursa, TÜRKİYE

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Özyağcılar, bu kurumdan emekli olmuştur. Tiyatronun yanı sıra pek çok sinema ve televizyon filminde rol almış ve seslendirme çalışmaları yapmıştır. Sanatçı, Bizimkiler ve Elveda Rumeli dizileri ile geniş kitlelerce tanınmış ve sevilmiştir.

Filmografi

2010
Karadağlar
2007
Elveda Rumeli
2004
Altın Kafes
Yabancı Damat
2003
Esir Şehrin İnsanları
2002
Güz Sancısı
Ah Yaşamak Var Ya
Abdülhamit Düşerken
Mihriban
Beşik Kertmesi
2000
Karakolda Ayna Var
Delikanlı
1996
Şehnaz Tango
Sevda Kondu
1989
Bizimkiler
1988
Yarın Cumartesi
Gömlek
1987
Bir Kırık Bebek
Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç
On Kadın
Sis
Adem İle Havva
1986
Beyoğlu'nun Arka Sokakları
Hastahane
Ya Ya Ya Şa Şa Şa
1985
Züğürt Ağa
Yılanların Öcü
Aşık Oldum
1984
Namuslu
Postacı
Şabaniye
1983
Seni Seviyorum
1980
Talihli Amele
1978
Kibar Feyzo
Sultan
1977
Çöpçüler Kralı
Seyahatname
1967
Balatlı Arif
1966
Ah Güzel İstanbul
Ölüm Tarlası

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

• Maviydi Bisikletim
• Zengin Mutfağı
• Yolcu
• Aç Sınıfın Laneti
• Montserrat
• Beş Para Etmez Oyun

Ödülleri

• 23. Antalya Film Şenliği, 1986, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Erdal Özyağcılar Fotoğrafları

Erdal Özyağcılar İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler