Erdem Tepegöz

Erdem Tepegöz

Erdem Tepegöz
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 11.04.1982

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Zerre isimli ilk sinema filmiyle 49.Altın Portakal film festivalinde 'En İyi Yönetmen', SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) 'En İyi Film' ve 'En İyi İlk Film' ödüllerini kazandı.

Rusya'nın Oscar ödülü sayılan 35. Moskova Film Festival'inde Büyük ödül 'Altın Aziz George Heykeli'ni kazandı. Daha önce Federico Fellini, Akira Kurosawa, Krzysztof Kieślowski gibi önemli yönetmenlerin aldığı bu prestijli ödülü en genç yaşta kazanan yönetmen olmuştur.

Filmografi

Yönetmen

2020 Gölgeler İçinde
2016 Kıyıdakiler
2012 Zerre
2008 Kafes (Kısa Film)

Yapımcı

2016 Kıyıdakiler
2016 Little Bullets (Kısa Film)

Senaryo

2020 Gölgeler İçinde
2012 Zerre
2008 Kafes (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Erdem Tepegöz Fotoğrafları

Erdem Tepegöz Haberleri