Erden Alkan

Erden Alkan

Erden Alkan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.2.1941

Doğum Yeri: Giresun, Türkiye

Türk oyuncu. Lise eğitimini Vefa Lisesi'nde tamamladıktan sonra Viyana'daki Max Reinhardt Tiyatro Okulu'na giden Alkan, kariyerine 1970 yılında Ölüm Emri adlı yapım ile başlamıştır.

17 Şubat 2012'de gösterime giren ve yönetmen koltuğunda Faruk Aksoy'un oturduğu İstanbul'un Fethi'ni konu alan Fetih 1453 filminde Çandarlı Halil Paşa karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

1970 Ölüm Emri
1971 Zehir Hafiye
1971 Yaban Ali
1971 Üçünüze Bir Mezar
1971 Şahinler Diyarı Aşık
1971 Ölmeden Tövbe Et
1971 Her Kurşuna Bir Ölü
1971 Hem Döğüş Hem Seviş
1971 Geldi Sevdi Vurdu
1971 Battal Gazi Destanı
1971 Asker Ahmet
1972 Kaderin Pençesi
1972 Babanın Arkadaşı
1972 Ya Sev Ya Öldür
1972 Üç Silahşörlerin İntikamı
1972 Üç Silahşörler
1972 Ustura Behçet
1972 Tophaneli Murat
1972 Örümcek
1972 Ölüm Dönemeci
1972 Karmen
1972 Karamanın Koyunu
1972 Kanlı Öç
1972 Kalleşler
1972 Acı Yudum
1972 Acı Sevda
1973 Gönülden Yaralılar
1973 Felek
1973 Düşman
1986 Silah Arkadaşları
1987 Şeytanın Oğulları
1987 İnsan Avcıları
2009 Evet, ich will!
2010 Şenlikname: Bir İstanbul Masalı
2010 Görünmeyen
2012 Fetih 1453

Televizyon

2004 Mavi Rüya
2007 İstiklal: Akbaş Baskını
2007 Kara İnci
2007 Pusat
2008 Zülfikar
2008 Gece Gündüz
2008 Yalan Dünya
2008 Gazi
2008 Kollama
2016 Diriliş Ertuğrul

Görev Aldığı Yapımlar

Erden Alkan Fotoğrafları

Erden Alkan Haberleri