Eric Bana

Eric Bana

Eric Bana
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 9.8.1968

Doğum Yeri: Melbourne, Avustralya

Avustralyalı oyuncudur. Asıl adı Eric Banadinović'tir.

Melbourne, Avustralya'da doğan Bana, Mad Max (1979) filmini seyrettikten sonra aktör olmaya karar verdi. Kariyerine komedi filmlerinde ve skeçlerde rol alarak başladı. Kasap (2000) adlı film ile çıkış yaptı. Bu filmden sonra TV dizileri ve filmlerinde rol alan Bana, Kara Şahin Düştü'deki (2001) Norm 'Hoot' Gibson ve Hulk'taki (2003) Bruce Banner rolleri ile Hollywood'un dikkatini çekti.

Oyuncu, Avustralya kıtasının en popüler sinema ve televizyon filmlerinden olan Kasap, Full Frontal ve Babam, Romulus adlı yapımlardaki performansı sayesinde ödüller kazandı. Hem yüksek bütçeli stüdyo filmlerinde hem de düşük bütçeli bağımsız filmlerde oynayan Avustralyalı aktör romantik komedi, bilim-kurgu ve aksiyon filmlerinde performansını sergiledi. Bana'nın en önemli işleri Kara Şahin Düştü (2001), Hulk (2003), Truva (2004), Münih (2005) ve Uzay Yolu (2009) adlı yapımlardır.

Otomobil meraklısı olan Bana, ilk arabası 1974 XB Falcon Coupe ile Avustralya'da çeşitli yarışmalara katıldı. 21 Nisan 2007 tarihinde bir kaza yaptı. Bana ve yardımcı sürücüsü, kazayı yaralanmadan atlattı. Bana 2009 yılında, arabası 1974 XB Falcon Coupe'un 25 yıllık geçmişini anlatan Love The Beast adlı bir belgeseli yönetti.

Filmografi

1997 The Castle
2000 Chopper
2001 Black Hawk Down
2002 The Nugget
2003 Finding Nemo
2003 Hulk
2004 Troy
2005 Munich
2007 Lucky You
2007 Romulus, My Father
2008 The Other Boleyn Girl
2009 Mary and Max
2009 Love the Beast
2009 Star Trek
2009 The Time Traveler's Wife
2009 Funny People
2011 Hanna
2012 Deadfall
2013 Closed Circuit
2013 Lone Survivor
2014 Deliver Us from Evil
2016 The Finest Hours
2016 Special Correspondents
2016 The Secret Scripture
2017 King Arthur: Legend of the Sword
Televizyon

1993 Full Frontal
1996 The Eric Bana Show Live
1999 All Saints
2000 Something in the Air
Video games
2003 Hulk

Ödülleri

1997 Logie Awards - En Komik Popüler Sanatçı, Full Frontal
2000 Avustralya Film Enstitüsü - En İyi Erkek Oyuncu, Chopper
2007 Avustralya Film Enstitüsü - En İyi Erkek Oyuncu, Romulus, My Father

Görev Aldığı Yapımlar

Eric Bana Fotoğrafları

Eric Bana Haberleri