Erkan Petekkaya

Erkan Petekkaya

Erkan Petekkaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.12.1971

Doğum Yeri: Elazığ, Türkiye

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Aslen Diyarbakırlı olan Petekkaya'nın çocukluğunu İstanbul, Anadolu Yakası’nda geçmiştir. Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi'nde okumuştur. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanan Petekkaya, 1993’ten beri devlet tiyatrolarında kadrolu oyuncu olarak yer almaktadır. 1994 yılında kamera şakalarıyla tanıştığı televizyon dünyasındaki kariyerine, 1998 yılında Güzel Günler dizisiyle devam eder. 1999 yılında Aynalı Tahir adlı dizi için kamera karşısına geçer.

Aşkına Eşkıya, Bedel, Japon Gelin ve Taştan Kalp projelerinde yer alan Petekkaya, Kanal D'de ekrana gelen Serseri adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Bülent” karakteriyle komedi alanında da rol alır. 2005 yılında Köpek dizisi ile ekranlarda görünmeye devam eder ve bu dizide canlandırdığı Yılmaz karakteriyle Beyaz İnci Televizyon Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında aday gösterilir. 2005-2007 yayın döneminde atv'de ekrana gelen Beyaz Gelincik adlı televizyon dizisinde Adanalı zengin bir ailenin holding yöneticisi olan büyük oğlu Ömer’i canlandırmıştır.

2007 Ekim ayında başlayan Sessiz Fırtına adlı televizyon dizisinde Yiğit Sancaktar'ı canlandırmıştır. Dizinin yayınına Mart 2008'de 19. bölümünün ardından son verilmiştir. Petekkaya yine 2008'de başka bir dizide (Star TV) yer alarak Son Bahar adlı televizyon dizisinde holding yöneticisi Galip'i canlandırmıştır. 2010 yılında da Hanımeli Sokağı adlı dizide oynamıştır. 2010-2012 yılları arasında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Ali Kaptan adlı karakteri canlandırmıştır. Bu dizide acımasız bir kişiliği olan fakat daha sonraları yaptıklarından pişmanlık duymuş bir babayı oynamıştır.

Filmografi

2017 Ayla
2016 Hayati Tehlike
2015 Yeni Dünya
2014 Kolpaçino
2009 Gecenin Kanatları

Televizyon

2016 Paramparça
2013 Dila Hanım
2011 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2010 Hanımeli Sokağı
2009 Hanımın Çiftliği
2009 Bahar Dalları
2009 Son Bahar
2007 Sessiz Fırtına
2005 Köpek
2005 Beyaz Gelincik
2003 Taştan Kalp (TV Filmi)
2003 Serseri
2003 Japonyalı Gelin (TV Filmi)
2003 Bedel
2001 Cinlerle Periler
2001 Aşkına Eşkıya
1999 Aynalı Tahir
1998 Güzel Günler

Ödülleri

2011 38. Altın Kelebek Ödülleri - Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki

Görev Aldığı Yapımlar

Erkan Petekkaya Fotoğrafları

Erkan Petekkaya Haberleri