Ersin Korkut

Ersin Korkut

Ersin Korkut
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.11.1977

Doğum Yeri: Hakkari, Türkiye

Kürt asıllı tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

Hakkari'de doğmuştur. Teyzesinin oğlu olan sinemacı Yılmaz Erdoğan'ın desteğiyle oyunculuğa adımını atmıştır. İstanbul'a gelmeden önce Hakkari'de taksi şoförlüğü yapmış ardından İstanbul'da bir pizzacıda bulaşıkçı olarak çalışmıştır. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Ersin Korkut İstanbul'da hiçbir tanıdığını aramamış ancak bir gün, kuzeninin Merter'de bir pizzacıda çalıştığını duyan Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut'u bulmuş ve Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yanına, çalışması için çağırmıştır. 2000 yılında BKM'nin çeşitli birimlerinde görev almaya başladı. Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı tiyatro oyununun arka kadrosunda çalışırken, oyunda kendisi için uygun bir rol fark etti. Oyunda oynamak isteyen Ersin Korkut'a, Yılmaz Erdoğan Bu işler o kadar kolay değil dese de ben kendime güveniyorum abi diyerek rolü kaptı. Daha sonra Cem Yılmaz ile birlikte Doritos reklamlarında rol almış; canlandırdığı rollerdeki ilginç şivesi ve rol aldığı reklamdaki 'Doktor bu ne?' repliği ile tanınmıştır. BKM bünyesinde hazırlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programındaki komik tiplemeleri ile beğeni toplamıştır.

Korkut, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararınca 'uyuşturucu kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, 'örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak' suçundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

Filmografi

2018 Dümdüzz Adam
2017 Kolonya Cumhuriyeti
2016 Parayı Bulduk
2015 Ekşi Elmalar
2015 Bizim Batman
2015 Altın Horoz
2014 İçimdeki Ses
2014 Patron Mutlu Son İstiyor
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2010 Kutsal Damacana Dracoola
2009 Neşeli Hayat
2007 Kutsal Damacana
2005 Organize İşler

Televizyon

2016 Geldim Gördüm Güldüm Show (TV Programı)
2016 Dargın Kuzenler (TV Filmi)
2015 Eğlendirme Dairesi
2015 Bana Baba Dedi
2014 Galip Derviş
2011 Alemin Kıralı
2010 Çocuklar Duymasın
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2004 Sevinçli Haller

Görev Aldığı Yapımlar

Ersin Korkut Fotoğrafları

Ersin Korkut Haberleri