Esra Sönmezer

Esra Sönmezer

Esra Sönmezer
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.2.1985

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Arnavut kökenli büyük bir ailenin tek çocuğudur. 8 yaşında, Yıldız Alper bale okuluna girerek 4 yıl boyunca bale eğitimi alıp önemli resitallerde sahne alıp, okulunu temsil etti. Ortaokul döneminde 3 yıl boyunca okulunu, okullararası Atletizim müsabakalarında temsil etti. Ayrıca Kahverengi kuşak (1. kyu) karetecidir.

2002 yılında katıldığı Türkiye güzellik yarışmasında 1. seçildi. Aynı yıl, Türkiye’de gerçekleşen Dünya Güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve 4. oldu. Fakat yarışmada haksızlığa uğradığını düşündüğü için tacını kabul etmeyerek sahneye attı.

2002 yılında 1 yıl boyunca Turkcell reklamlarında oynadı. 2002 yılı sonlarında annesinin vefatı dolayısıyla, işlerine 5 yıl boyunca ara verdi.

2007 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro, muzik, dans, diksiyon ve sinema dersleri almaya başladı.

2004'ten 2007 yılı sonuna kadar Erdem Siyavuşgil’den şan, solfej ve musiki dersleri aldı. Eski ve tamamen unutulmuş eserlerin yer aldığı şarkılardan oluşan “İlk Göz Ağrısı” adlı nostalji albümü çıkarttı.

Savaş Dinçel sahnesinde, Müjdat Gezen ile birlikte ‘Jüri’ adlı kabarede, ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, ‘Savaşma Seviş’ ve Oda Tiyatrosu ekibiyle de ‘Meyhane’de Tiyatro’ adlı oyunlarda oynadı.

2008 yılından, 2010 yılına kadar, TRT2 ekranlarında 2 yıl ‘Hayatımız Sigortalı’ adlı ekonomi programını hazırlayıp sundu. TRT’nin ardından, çeşitli özel kanallarda birçok TV programlarını başarıyla sundu. Cine 5 ekranlarında bir yıl 'Doğal Yaşam” isimli sağlık programını sundu. Ayrıca hafta içi her gün Cine 5 ekranlarında ”Esra’nın Yemek Günlüğü” adlı programı da sundu.

Filmografi

2017 Karımı Gördünüz mü?
2017 Joker Çetesi
2017 Göç Yolu
2017 Oldu mu Şimdi?
2015 Kalıngiller
2015 Avanak Dedektör
2015 Çılgın Dersane 4 - Ada
2014 Vay Başıma Gelenler 2,5
2014 Tersine
2013 Çeken Bilir (Video  Filmi)
2012 Oğlum Bak Git
2012 Dartonlar ve Laz Kit
2010 İblis: Cadı Kanı

Televizyon

2017 Aslan Ailem
2016 Mucize Kadınlar (TV Programı)
2014 Otel Divane
2013 Galip Derviş
2011 Umutsuz Ev Kadınları
2011 Tövbeler Tövbesi
2011 Dürüye'nin Güğümleri
2011 Arka Sokaklar

Görev Aldığı Yapımlar

Esra Sönmezer Fotoğrafları

Esra Sönmezer İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler