Ethan Coen

Ethan Coen

Ethan Coen
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.9.1957

Doğum Yeri: Minnesota, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Ethan Jesse Coen'dir. Genellikle kardeşi Joel Coen'le birlikte çalıştıkları için Coen Brothers olarak da tanınmaktadırlar. Vahşi Batı Hikâyeleri (2018), Sen Şarkılarını Söyle (2013) ve Ciddi Bir Adam (2009) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Vahşi Batı Hikâyeleri
2016 Heil, César!
2013 Sen Şarkılarını Söyle
2010 İz Peşinde
2009 Ciddi Bir Adam
2008 Aramızda Casus Var
2007 World Cinema
2007 World Cinema (Kısa Film)
2007 İhtiyarlara Yer Yok
2006 Paris, Seni Seviyorum
2004 Kadın Avcıları
2003 Parisienne People by Joel & Ethan Coen (Kısa Video)
2003 Dayanılmaz Zulüm
2001 Orada Olmayan Adam
2000 Nerdesin Be Birader?
1998 Büyük Lebowski
1996 Fargo
1994 Bir Şirket Komedisi
1991 Barton Fink
1990 Miller's Crossing
1987 Arizona Junior
1984 Kansız
1971 Lumberjacks at Play (Kısa Film)
1970 Zeimers in Zambezi (Kısa Film)

Yapımcı

2018 Vahşi Batı Hikâyeleri
2016 Heil, César!
2013 Sen Şarkılarını Söyle
2010 İz Peşinde
2009 Ciddi Bir Adam
2008 Aramızda Casus Var
2007 İhtiyarlara Yer Yok
2005 Aşk ve Sigara
2004 Kadın Avcıları
2003 Yeni Yıl Soygunu
2003 Dayanılmaz Zulüm
2003 Where the Girls Are (Kısa Belgesel)
2001 Orada Olmayan Adam
2000 Down from the Mountain (Belgesel)
2000 Nerdesin Be Birader?
1998 Büyük Lebowski
1996 Fargo
1994 Bir Şirket Komedisi
1991 Barton Fink
1990 Miller's Crossing
1987 Arizona Junior
1984 Kansız

Televizyon

2017 Fargo
2013 Another Day, Another Time (Belgesel Film)

Senaryo

2019 The Jesus Rolls: Quintana Dönüyor
2018 Vahşi Batı Hikâyeleri
2017 Bienvenue à Suburbicon
2016 Heil, César!
2015 Casuslar Köprüsü
2014 Boyun Eğmez
2013 Sen Şarkılarını Söyle
2012 Düzenbazlar
2011 Intolerable Cruelty: Scene Study (Kısa Video)
2010 İz Peşinde
2009 Ciddi Bir Adam
2009 San qiang pai an jing qi
2008 Don't Mess with Texas (Kısa Film)
2008 Aramızda Casus Var
2007 World Cinema (Kısa Film)
2007 İhtiyarlara Yer Yok
2006 Paris, Seni Seviyorum
2004 Kadın Avcıları
2003 Dayanılmaz Zulüm
2002 A Fever in the Blood (Kısa Film)
2001 Orada Olmayan Adam
2000 Nerdesin Be Birader?
1999 Gates of Eden (Kısa Film)
1998 The Naked Man
1998 Büyük Lebowski
1996 Fargo
1994 Bir Şirket Komedisi
1991 Barton Fink
1990 Miller's Crossing
1987 Arizona Junior
1985 Suç Dalgası
1984 Kansız
1971 Lumberjacks at Play (Kısa Film)
1970 Zeimers in Zambezi (Kısa Film)

Televizyon

2002 The 74th Annual Academy Awards (TV Programı)

Oyuncu

1990 Karanlık Adam
1985 Suç Dalgası
1971 Lumberjacks at Play (Kısa Film)
1970 Zeimers in Zambezi (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Ethan Coen Fotoğrafları

Ethan Coen Haberleri