Eva Mattes

Eva Mattes

Eva Mattes
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 14.12.1954

Doğum Yeri: Tegernsee, Almanya

Avusturya asıllı Alman aktris.

Mattes, yönetmen Rainer Werner Fassbinder'in yönettiği 'The Bitter Tears of Petra von Kant', 'Jail Bait', 'Effi Briest' ve 'In a Year of 13 Moons' filmlerinde yer aldı. 

Ayrıca eski kocası Werner Herzog'un iki filminde de yer aldı. Hanna Mattes adında 1980 doğumlu bir de kızları vardır. Eva Mattes, 'Almanya - Pale Mother' ve Kapıdaki Düşman filmlerinde de rol aldı.

Eva Mattes, Tatort televizyon dizisinde Klara Blum rolünden dolayı Almanca konuşulan ülkelerde iyi bilinmektedir.

Filmografi

2015 Tatort (TV Dizisi)
2014 Fever
2001 Enemy at the Gates
2001 Goebbels und Geduldig (TV Filmi)
1998 Widows - Erst die Ehe, dann das Vergnügen
1997 Der Schrei der Liebe (TV Filmi)
1986 Auf immer und ewig
1984 Ein Mann wie EVA
1980 Germany, Pale Mother
1980 Céleste
1979 David
1979 Woyzeck
1978 In a Year of 13 Moons
1977 Stroszek
1976 Naked Massacre
1974 Supermarkt
1974 Effi Briest
1973 Jail Bait (TV Filmi)
1973 Desaster (TV Filmi)
1972 The Bitter Tears of Petra von Kant
1970 O.K.
1970 Mathias Kneissl

Ödülleri

1981 Bavyera Film Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu
1979 Cannes Film Festivali - Jüri Özel Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Eva Mattes Fotoğrafları

Eva Mattes Haberleri

Portreler