Eyüp Dirlik

Eyüp Dirlik

Eyüp Dirlik
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1976

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk aktör, yönetmen ve senarist.

1976 İstanbul doğumlu olan Eyüp Dirlik, 1996-2006 yılları arasında görüntü yönetmenliği ile sinema sektörüne adım atmıştır. 2006 yılından günümüze kadar 1250'den fazla müzik klibi ve 500'ün üzerinde reklam filminde yönetmenlik yapmıştır.

Yeşilçam'da birçok projeye imzasını atmış olan Yaşam Film'in sahibi Gazanfer Dirik'in oğludur. Bu vesileyle de ilk olarak 1985 yılında 'Yaşamadım ki Ben' filminde çocuk oyuncu olarak daha sonra da set ekibinde çeşitli görevlerde bulunarak sinemada yer almıştır.

Dirlik, 1996 yılında 'Ölümün Ağzı' filmiyle ilk kez bir filmde görüntü yönetmen olarak yer almıştır. İlk film yönetmenliğini Adı Aşk filmi ile gerçekleştirmiştir.

Filmografi

1996 Ölümün Ağzı (Yalnızca Görüntü Yönetmeni)
1994 Haram Geceler
1990 Kanlarıyla Ödediler
1989 Canımın Canısın
1989 Canımdan Can İste
1989 Acı Şarkı
1988 Aşkımın Mahkumuyum
1987 Yetimler Ahı
1987 Ezilenler
1987 Acı Hayat
1986 Düştüm Çıkmazlara
1985 Yaşamadım ki Ben

Görev Aldığı Yapımlar

Eyüp Dirlik Fotoğrafları

Portreler