Fanny Ardant

Fanny Ardant

Fanny Ardant
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.3.1949

Doğum Yeri: Saumur, Fransa

Fransız oyuncu.

Tam adı Fanny Marguerite Judith Ardant'tir. Babasının Monaco Sarayı'nda ataşemiliter olmasından dolayı çocukluğu Monaco'da geçti. 17 yaşında ülkesine döndü. Üniversitede siyasal bilgiler okuyan Ardant, ayrıca tiyatro eğitimi aldı. Oyunculuk hayatına tiyatroda 1974 yılı yapımı Corneille'in Polyeucte oyununda rol alarak başladı.

1979 yılında 'Les Dames de la Cote / Kıyının Kadınları' adlı dizide oynarken ünlü Fransız yönetmen François Truffaut'nun dikkatini çekerek 1981'de Gerard Depardieu ile kamera karşısına geçti. Birçok filmde rol alan sanatçı, Pedale Douce adlı filmdeki 'Eva' rolüyle César Ödülü kazandı.

Filmografi

2019 Yeni Baştan
2019 Perdrix
2018 Shock Waves: Diary of My Mind
2018 Ma mère est folle
2017 Waiting for You
2017 O Turno da Noite (Kısa Filmi)
2017 Lola Pater
2016 For This Is My Body
2016 Five
2015 Chic!
2014 La séance (Kısa Filmi)
2014 Casanova Variations
2013 Muhteşem Güzellik
2013 Les beaux jours
2012 Le guetteur
2011 Rasputin
2011 Mika: Elle me dit (Kısa Video)
2011 Interno giorno
2010 You Never Left (Kısa Filmi)
2010 Shéhérazade et le délice casher (Kısa Filmi)
2010 Chimères absentes (Kısa Filmi)
2009 Visage
2009 Trésor
2008 Il divo - La spettacolare vita di Giulio Andreotti
2008 Hello Goodbye
2007 Roman de gare
2007 L'ora di punta
2007 Ha-Sodot
2006 Paris, Seni Seviyorum
2004 L'odore del sangue
2004 El año del diluvio
2003 Nathalie...
2002 Callas Forever
2002 8 Kadın
2001 Sin noticias de Dios
2001 Change-moi ma vie
2000 Le libertin
1999 Le fils du Français
1999 La débandade
1999 Augustin, roi du kung-fu
1998 La cena
1998 Kraliçe Elizabeth
1996 Pédale douce
1996 Gülünç İlişkiler
1996 Désiré
1995 Sabrina
1995 Bulutların Ötesinde
1995 101 Gece
1994 Albay Chabert
1993 Amok
1991 Rien que des mensonges
1991 La femme du déserteur
1991 Jeux d'hiver (Kısa Film - Anlatıcı)
1991 Afraid of the Dark
1990 Aventure de Catherine C.
1989 Pleure pas my love
1989 Australia
1988 Paura e amore
1987 La famiglia
1986 Mélo
1986 Le paltoquet
1986 Conseil de famille
1985 Les enragés
1985 L'été prochain
1984 Swann'ın Aşkı
1984 L'amour à mort
1984 Desiderio
1983 Yaşam Bir Romandır
1983 Neşeli Pazar
1983 Benvenuta
1981 Penceredeki Kadın
1981 Les uns et les autres
1979 Köpekler
1976 Marie-poupée

Televizyon

2018 Ondes de choc (Mini Dizi)
2014 Résistance (Mini Dizi)
2013 Le clan des Lanzac (TV Filmi)
2012 Nos retrouvailles (TV Filmi)
2012 Miroir mon amour (TV Filmi)
2003 Sarah (TV Filmi)
1999 Balzac (TV Filmi)
1989 La grande cabriole (Mini Dizi)
1988 Piazza Navona
1988 Médecins des hommes
1988 L'altro enigma (TV Filmi)
1984 Emmenez-moi au théâtre
1983 Les uns et les autres (Mini Dizi)
1982 Le chef de famille (Mini Dizi)
1981 Les bons bourgeois (TV Filmi)
1981 Le roman du samedi: Mémoires de deux jeunes mariées (TV Filmi)
1981 Histoires extraordinaires
1979 Les dames de la côte (Mini Dizi)
1979 Ego (TV Filmi)
1979 Cinéma 16
1978 Le mutant (Mini Dizi)

Yönetmen

2017 Magie noire (Kısa Film)
2016 Le divan de Staline
2013 Cadences obstinées
2010 Chimères absentes (Kısa Film)
2009 Cendres et sang

Senaryo

2016 Le divan de Staline
2013 Cadences obstinées
2009 Cendres et sang

Görev Aldığı Yapımlar

Fanny Ardant Fotoğrafları

Fanny Ardant Haberleri

Portreler


Vizyondakiler