Fatih Artman

Fatih Artman

Fatih Artman
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.3.1988

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Ankara Gazi Mahallesi'nde doğru ve büyüdü. 3 çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. Annesi ev hanımıdır. Babasını 2002 yılında kaybetti. İlkokul ve liseyi kendi mahallesinde okudu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü'nü okudu. Kendi tabiriyle cep harçlığını çıkarmak için oyuncu olan Fatih, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Harun karakteri ile gönüllere taht kurmuştur.

Filmografi

2017 Aile Arasında
2017 Tatlım Tatlım
2016 Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok
2016 Ekşi Elmalar
2015 Bana Masal Anlatma
2015 Beş Kardeş
2015 Kırık Kalpler Bankası
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm

Televizyon

2017 Son Destan (Mini Dizi)
2017 Vatanım Sensin
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Tiyatro Oyunları

Colombinus Düşler Yolu
Müfettiş Yastık Adam

Ödülleri

2017 24. Uluslararası Adana Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok

Görev Aldığı Yapımlar

Fatih Artman Fotoğrafları

Fatih Artman Haberleri