Faysal Soysal

Faysal Soysal

Faysal Soysal
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.10.1979

Doğum Yeri: Batman, Türkiye

Kürt asıllı Türk şair, yazar ve yönetmen.

Lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Soysal, 1998'de girdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini yarıda bıraktı ve 2003 yılında eczacılık fakültesinden mezun oldu. Van 100. Yıl Üniversitesi'nde 'Yeni Türk Edebiyatı' alanında yüksek lisans yaptı. 2003-2007 yılları arasında İran'da kaldı ve 2007'de Tahran Güzel Sanatlar Üniversitesi sinema ve tiyatro fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılında New York Film Akademisi’nde kurs ve atölye faaliyetlerine katıldı.

2005 yılında 'Forbidden Dream' başlığıyla ilk kısa filmini çekti. 2007'de İran'da çektiği 'Dreams of Lost Time', çok büyük ilgi gördü ve katıldığı birçok festivalden ödülle döndü.

Bunların yanı sıra, Soysal'ın, çeşitli edebiyat ve sinema dergilerinde şiirleri, modern şiir ve İran sineması üzerine makaleleri yayınlandı. İran 'yeni şiir' akımının önde gelen şâirlerinden Sohrab Sepehri'den yaptığı çevirileri, 'Akdeniz'deki Çöl' adlı kitapta topladı.

Filmografi

Yönetmen

2019 Ceviz Ağacı
2013 Üç Yol

Kısa Film

2008 Mizan-sen
2008 Saat Kaç?
2007 Kayıp Zaman Düşleri
2006 Annem Olduğum Gün
2005 Yasak Rüya
2005 İthaki

Belgesel

2014 Kayıp Zamanlar, Srebrenitsa-Prijedor
2013 Şarkılar Değişti Önce
2012 Yeryüzü Doktorları - Somali
2011 Yeryüzü Doktorları - Filistin

Yapımcı

2019 Ceviz Ağacı
2013 Üç Yol

Kısa Film

2008 Mizan-sen
2008 Saat Kaç?
2007 Kayıp Zaman Düşleri
2006 Annem Olduğum Gün
2005 Yasak Rüya
2005 İthaki

Belgesel

2014 Kayıp Zamanlar, Srebrenitsa-Prijedor
2013 Şarkılar Değişti Önce
2012 Yeryüzü Doktorları - Somali
2011 Yeryüzü Doktorları - Filistin

Senaryo

2019 Ceviz Ağacı
2013 Üç Yol

Kısa Film

2008 Mizan-sen
2008 Saat Kaç?
2007 Kayıp Zaman Düşleri
2006 Annem Olduğum Gün
2005 Yasak Rüya
2005 İthaki

Belgesel

2014 Kayıp Zamanlar, Srebrenitsa-Prijedor
2013 Şarkılar Değişti Önce
2012 Yeryüzü Doktorları - Somali
2011 Yeryüzü Doktorları - Filistin

Görev Aldığı Yapımlar

Faysal Soysal Fotoğrafları

Faysal Soysal Haberleri