Felicity Jones

Felicity Jones

Felicity Jones
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.10.1983

Doğum Yeri: Birmingham, İngiltere

İngiliz oyuncu. 

Tam adı Felicity Rose Hadley Jones'tur. Birmingham'ın Bornville kentinde büyüdü. Ailesi Wolverhampton Express and Star adlı iş yerinde çalışırken tanışmıştır. Annesi reklamcı, babası ise sunucudur. Daha sonra annesi ve babası Jones henüz daha üç yaşındayken boşandı. Jones, 3 yaşından sonra sadece annesi tarafından erkek kardeşiyle birlikte büyüdü. Buna rağmen, Felicity Jones 'son derece yakın' bir ailesinin olduğunu söylüyor.

Jones aktör olan amcası Michael Hadley ile hareket ederek amcası tarafından daha başarılı olmak için teşvik edildi. Bunun yanında annesi de Jones'in yanında film ve tiyatro tutkunu oldu. Daha sonra ilk dizisi olan The Worst Witch'e (En Kötü Cadı) başladı. Fakat daha sonra diziden ayrıldı, ayrılma sebebi ise evini özlemiş olmasıydı. 2011 yılında Burberry'nin yeni yüzü olan Jones, en son Ralph Fiennes yönetmenliğinde Charles Dickens'ın hayatını anlatan The Invisible Woman adlı yapıtta Dickens'ın metresini oynamıştır.

Filmografi

2019 Dragon Rider (Seslendirme)
2019 The Aeronauts
2018 On the Basis of Sex
2016 Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
2016 Cehennem
2016 Canavarın Çağrısı
2016 Otoban
2015 Gerçek Hikaye
2014 Her Şeyin Teorisi
2014 İnanilmaz Örümcek-Adam 2
2013 Görünmeyen Kadın
2013 Emily (Kısa Film)
2013 Haven't We Met Before? (Kısa Film)
2013 Breathe In
2012 Evlenmek İçin Güzel Bir Gün
2011 Mutlu Et Beni
2011 Albatross
2011 Chalet Girl
2011 Like Crazy
2010 The Tempest
2010 SoulBoy
2010 Cemetery Junction
2009 Askim
2008 Brideshead Revisited
2008 Bir Aptalın Anıları
2004 Hearing Things (Kısa Film)

Televizyon

2017 Star Wars: Forces of Destiny (Seslendirme)
2017 Star Wars Forces of Destiny: Volume 2 (Kısa Film)
2017 Star Wars Forces of Destiny: Volume 1 (Kısa Film)
2014 Güç Gösterisi (TV Filmi)
2014 Girls
2011 Page Eight (TV Filmi)
2010 Masterpiece Theatre
2009 The Diary of Anne Frank (TV Mini-Series)
2008 Doctor Who
2007 Cape Wrath
2007 Northanger Abbey (TV Filmi)
2003 Servants (TV Mini-Series)
2002 Weirdsister College
1999 The Worst Witch
1996 The Treasure Seekers (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Felicity Jones Fotoğrafları

Felicity Jones Haberleri