Feridun Düzağaç

Feridun Düzağaç

Feridun Düzağaç
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 10.10.1968

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve aranjör.

İlkokulu Adana Hayriye Kemal Kusun İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu ise Seyhan Ortaokulu'nda bitirdi. Adana Borsa Lisesi'nde okurken okul korosunda ilk müzik deneyimlerini kazandı. Mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü'nü tamamladı. Üniversite yıllarında okuldaki arkadaşları ile amatörce başladığı müzik hayatında ilk kez Mersin'de Tını grubunun solisti olarak seyirci karşısında şarkı söylemeye başladı.

1988'de Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde okurken dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için kurdukları TINI grubuyla şarkı yazmaya başladı. İlk bestesi Özdemir Asaf'ın Lavinya'sı, özel radyoların ilk günlerinde Ferdi Tayfur'un 'Emmoğlu'sunun ardından bir ulusal radyoda en çok istek alan ikinci şarkı oldu.

1990 yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla İlk Rüzgar adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayımladı. 5 yıllık paylaşımının anısına kaydettikleri TINI demosu 1993 Kasım'ında 'Öğrenci İndirimi' adıyla Ada Müzik tarafından yayımladı.

2009 yılı Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'Beni Bırakma' şarkısının klibi 'Yılın Klibi' ödülünü kazandı.

1994 Ocak ayında Sevgi Güryay'la hayatını birleştirdi. Aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç'ı trafik kazasında yitirdi. 2 Kasım 1999'da kızı Tuya Naz Düzağaç dünyaya geldi.

Sanatçı ayrıca 3 Aralık 2005'te gösterime giren 'Gece 11.45' ve 2007 Nisan ayında vizyona giren '2 Süper Film Birden' isimli sinema filmlerinde rol aldı. 24 Ekim 2008'de gösterime giren Aşk Tutulması isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak bir doktoru canlandırdı. Yine 2008 yılında 'Derman' ve 'Binbir Gece' adlı televizyon dizilerinde oynadı.

Birçok parçasını Bozcaada'da yazmıştır. Tarihin ve doğanın iç içe geçtiği bu ada, Feridun Düzağaç'a ilham kaynağı olmuştur.

Filmografi

2017 Hadi Be Oğlum
2008 Aşk Tutulması
2008 Aslan Kral'ın Oğlu Leo (Seslendirme)
2007 Prenses Lissi ve Karadamı Yeti (Seslendirme)
2005 2 Süper Film Birden
2004 Gece 11:45

Televizyon

2014 Galip Derviş
2008 Derman
2006 Binbir Gece

Diskografi

2015 Başka
2013 Flu
2010 FD7
2007 Uykusuza Masallar
2005 Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj
2003 Orjinal - Alt Yazılı
2001 © Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir
1998 Köprüden Önce Son Çıkış
1997 Beni Rahatta Dinleyin

Görev Aldığı Yapımlar

Feridun Düzağaç Fotoğrafları

Feridun Düzağaç Haberleri