Filiz Ahmet

Filiz Ahmet

Filiz Ahmet
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.4.1981

Doğum Yeri: Üsküp, Makedonya

Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. 2003 yılında Üsküp Güzel Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun oldu. Üsküp Türk Tiyatrosu'nda çalıştı. Tiyatro sanatçısı Lütfü Seyfullah'ın torunudur. Türkiye'deki projelerde yer almadan önce Üsküp'te ikamet etmekteydi.

Lisede tıp eğitimi alan Filiz Ahmet ana dili Türkçe dışında, Makedonca, Arnavutça, İsveççe, İngilizce, Sırpça ve biraz da Bulgarca bilmektedir. Konservatuar sınavını birincilikle kazanan sanatçı Üsküp Türk Tiyatrosu'nda görev almaya devam etmektedir. 2007-2009 yılları arasında Elveda Rumeli adlı dizide Zarife karakterini canlandırdı. Elveda Rumeli'nin ardından Muhteşem Yüzyıl dizisinde Nigar Kalfa karakterini canlandırdı. Bir intihar sahnesiyle diziden ayrılan oyuncu daha sonra Fox Tv'de yayınlanan Ruhumun Aynası dizisinde Gülpare karakterini canlandırdı. 2016 yılında ise Hayat Şarkısı dizisine katıldı.

Filmografisi

2018 Bal Kaymak
2017 Görevimiz Tatil
2017 Sonsuz Aşk
2014 Kendime İyi Bak
2014 Kadın İşi: Banka Soygunu
2013 Mutlu Aile Defteri
2009 İstop (Kısa Film)
2008 Başka Semtin Çocukları
2008 Aşk Tutulması
2001 Zavedeni

Televizyon

2016 Hayat Şarkısı
2014 Ruhumun Aynası
2011 Muhteşem Yüzyıl
2009 Balkan Düğünü
2007 Elveda Rumeli

Tiyatro

Kafkas Tebeşir Dairesi
Yunus Emre
Beyaz Çingene
Asiye Nasıl Kurtuldu?
Deli İbrahim
Elif Ana
Başka Semtin Çocukları
Samimiler
R
Elin
Antigone
Kedi ve Palyaço
Sınırdaki Ev
Küçürekkız
İnci ve Gözyaşı
Aman Karım Duymasın
Gılgamış
Fırtına
Pinokyo
Özgürlük Oyunu
Çerçevesiz Gökyüzü
Hadım
Tartif
Windows 99
Daha Yakın
Kulis Ardı
Kırık Kanatlar

Ödülleri

2014 Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülü
2014 19. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Kadın İşi: Banka Soygunu
2014 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Kadın İşi: Banka Soygunu
2007 Voydan Çernodrinski Ödülü
2005 Kutluk Veli Medya Ödülü
2003 Voydan Çernodrinski Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Filiz Ahmet Fotoğrafları

Filiz Ahmet Haberleri