Florian Henckel von Donnersmarck

Florian Henckel von Donnersmarck

Florian Henckel von Donnersmarck
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.5.1973

Doğum Yeri: Köln, Almanya

Alman senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Florian Maria Georg Christian Graf Henckel von Donnersmarck'tır. Başkalarının Hayatı (2006), Turist (2010) ve Asla Gözlerini Kaçırma (2018) filmleriyle tanınmıştır. Oxford Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunudur. Christiane Asschenfeldt ile evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Asla Gözlerini Kaçırma
2010 Turist
2006 Başkalarının Hayatı
2002 Der Templer (Kısa Film)
1999 Dobermann (Kısa Film)
1998 Das Datum (Kısa Film)
1997 Mitternacht (Kısa Film)

Senaryo

2018 Asla Gözlerini Kaçırma
2010 Turist
2006 Başkalarının Hayatı
1999 Dobermann (Kısa Film)
1998 Das Datum (Kısa Film)
1997 Mitternacht (Kısa Film)

Yapımcı

2018 Asla Gözlerini Kaçırma
2006 Başkalarının Hayatı
1998 Das Datum (Kısa Film)
1997 Mitternacht (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Florian Henckel von Donnersmarck Fotoğrafları

Florian Henckel von Donnersmarck Haberleri