François Berléand

François Berléand

François Berléand
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.4.1952

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktör.

Ermeni bir baba ve Fransız bir annenin çocuğu olarak Paris'te dünyaya gelmiştir. 1973'de tiyatro ile oyunculuğa başlamıştır. 1980'lerin ikinci yarısından sonra genelde romantik-dram tarzı filmlerde rol almış günümüzün popüler oyuncularındandır.

Özellikle 2007 yapımı İkiye Bölünen Kız filminde başarılı bir oyunculuk sergilemiştir.

Filmografi

2018 La ch'tite famille
2017 Hayat Okulu
2017 C'est tout pour moi
2016 La main du mal
2015 Call My Agent !
2015 Peplum
2015 Entre amis
2015 The Art Dealer
2015 Vicky
2014 Palais de justesse (Kısa Film)
2013 Le débarquement
2013 Jusqu'ici tout va bien (TV Programı)
2013 Faim de vie (Kısa Film)
2013 Blanche nuit
2013 12 ans d'âge
2012 Transporter: The Series
2012 Un jour mon père viendra
2012 La vie d'une autre
2012 Happiness Never Comes Alone
2012 Dead Man Talking
2012 La stratégie de la poussette
2012 Max
2011 Une vie de chien (Kısa Film)
2011 Au bistro du coin
2011 Escalade
2010 Main basse sur une île
2009 La différence, c'est que c'est pas pareil
2009 Le Concert
2009 Le siffleur
2008 Chez Maupassant
2008 Ca$h
2008 15 ans et demi ...
2008 Transporter 3
2007 Pur week-end
2007 Je crois que je l'aime
2007 Fragile(s)
2007 A Girl Cut in Two
2006 Pablo, mon père et moi (Kısa Film)
2006 Comedy of Power
2006 Aurore
2006 Le passager de l'été
2006 Tell No One
2005 Quartier V.I.P.
2005 Transporter 2
2005 Edy
2004 The Chorus
2004 Toi, vieux (Kısa Film)
2004 Je suis votre homme
2004 Une vie à t'attendre
2004 Le grand rôle
2004 Cash Truck
2004 Narco
2004 Me and My Sister
2004 Pour le plaisir
2004 Le plus beau jour de ma vie
2003 La chaîne du froid (Kısa Film)
2003 Méprise (Kısa Film)
2003 Remake
2003 En territoire indien
2003 Sole Sisters
2003 Les amateurs
2002 Mon Idole
2002 Vivante
2002 Le frère du guerrier
2002 Féroce
2002 The Adversary
2002 Une employée modèle
2002 The Transporter
2002 La mentale
2001 Recrutement (Kısa Film)
2001 Requiem(s) (Kısa Film)
2001 Notre besoin de consolation... (Kısa Film)
2001 Pas d'histoires!
2001 HS - hors service
2001 How I Killed My Father
2001 Les âmes câlines
2001 La fille de son père
2000 Passeur d'enfants
2000 Grand oral (Kısa Film)
2000 Liste rouge (Kısa Film)
2000 Les Acteurs
2000 Six-Pack
2000 Stardom
2000 Deep in the Woods
2000 Le prince du Pacifique
2000 Pour l'amour du ciel
1999 Ma petite entreprise
1999 Petit jeu de mort (Kısa Film)
1999 Trait d'union (Kısa Film)
1999 Stop (Kısa Film)
1999 Romance
1999 Le plus beau pays du monde
1999 Le sourire du clown
1999 Innocent
1999 L'homme de ma vie
1999 La débandade
1999 Bad Company
1999 One 4 All
1998 Crimes en série
1998 Commandant Nerval
1998 Tout le monde descend (Kısa Film)
1998 Coup de lune (Kısa Film)
1998 The School of Flesh
1998 La mort du chinois
1998 Place Vendôme
1998 Dormez, je le veux!
1998 En plein coeur
1997 Madame le consul
1997 C'est Noël déjà (Kısa Film)
1997 Bonjour (Kısa Film)
1997 Fred
1997 Le septième ciel
1997 L'Homme idéal
1997 The Bet
1996 Les Cordier, juge et flic
1996 Anne Le Guen
1996 Ultima hora (Kısa Film)
1996 Gorille, mon ami (Kısa Film)
1996 A Self Made Hero
1996 Capitaine Conan
1995 Le juge est une femme
1995 The Bait
1995 Les Milles
1995 Fugueuses
1994 3000 scénarios contre un virus
1994 Une belle âme (Kısa Film)
1994 Chacun pour soi (Kısa Film)
1994 Le bateau de mariage
1994 The Violin Player
1993 Julie Lescaut
1993 La vis (Kısa Film)
1993 À l'heure où les grands fauves vont boire
1992 Tableau d'honneur
1991 Copie conforme ou La soeur d'Albert (Kısa Film)
1990 La belle Anglaise
1990 Sans rires (Kısa Film)
1990 May Fools
1989 Série noire
1989 Un père et passe
1989 The Hostage of Europe
1989 Suivez cet avion
1989 L'Orchestre rouge (fr)
1989 Perdue
1988 Jours de vagues (Kısa Film)
1988 Camille Claudel
1987 Histoires de familles (Kısa Film)
1987 Les mois d'avril sont meurtriers
1987 Poker
1987 Goodbye, Children
1986 Le complexe du kangourou
1986 La femme secrète
1985 Sincerely Charlotte
1985 Strictement personnel
1985 Série noire
1984 La voix de son maître ou Deux jours dans la vie de M. Léon (Kısa Film)
1984 Ote-toi de mon soleil
1984 Marche à l'ombre
1983 Stella
1982 Messieurs les jurés
1982 La Balance
1981 Un étrange voyage
1981 On n'est pas des anges... elles non plus
1981 Les hommes préfèrent les grosses
1979 Martin et Léa

Televizyon

2014 La clef des champs (TV Filmi)
2013 Crime d'État (TV Filmi)
2013 Surveillance (TV Filmi)
2012 La chartreuse de Parme (TV Filmi)
2012 Le dindon (TV Filmi)
2011 Insoupçonnable (TV Filmi)
2010 Sentiments provisoires (TV Filmi)
2010 Le gendre idéal 2 (TV Filmi)
2010 Le grand restaurant (TV Filmi)
2010 Le pot de colle (TV Filmi)
2010 Vieilles canailles (TV Filmi)
2009 L'évasion (TV Filmi)
2009 Les associés (TV Filmi)
2008 Tailleur pour dames (TV Filmi)
2008 Le gendre idéal (TV Filmi)
2007 Faisons un rêve (TV Filmi)
2006 Le Bureau (Mini Dizi)
2003 Les parents terribles (TV Filmi)
2002 L'héritière (TV Filmi)
2002 Il giovane Casanova (TV Filmi)
2000 Victoire, ou la douleur des femmes (Mini Dizi)
2000 Un morceau de soleil (TV Filmi)
2000 Ces forces obscures qui nous gouvernent (TV Filmi)
1999 Le boiteux: Baby blues (TV Filmi)
1999 Fleurs de sel (TV Filmi)
1998 Un flic presque parfait (TV Filmi)
1998 La grande Béké (TV Filmi)
1997 Pardaillan (TV Filmi)
1997 La parenthèse (TV Filmi)
1997 Un homme (TV Filmi)
1997 Le garçon d'orage (TV Filmi)
1996 Tous les hommes sont menteurs (TV Filmi)
1996 J'ai rendez-vous avec vous (TV Filmi)
1995 La fidèle infidèle (TV Filmi)
1995 Un si joli bouquet (TV Filmi)
1995 Une page d'amour (TV Filmi)
1994 Pas si grand que ça! (TV Filmi)
1994 Cherche famille désespérément (TV Filmi)
1994 Avanti (TV Filmi)
1993 Le bal (TV Filmi)
1993 La porte du ciel (TV Filmi)
1992 Papa veut pas que je t'épouse (TV Filmi)
1992 La place du père (TV Filmi)
1992 La femme de l'amant (TV Filmi)
1992 Feu Adrien Muset (TV Filmi)
1991 C'est quoi ce petit boulot? (Mini Dizi)
1991 Le piège (TV Filmi)
1989 Ceux de la soif (TV Filmi)
1983 Elle voulait faire du cinéma (TV Filmi)
1980 La cantatrice chauve (TV Filmi)
1979 Hamlet (TV Filmi)
1977 Au plaisir de Dieu (Mini Dizi)

Tiyatro

2017 Ramses II
2016 Du vent dans les branches de sassafras
2016 Moi, moi et François B.
2015 Momo
2014 Deux hommes tout nus
2013 Nina
2012 Le Dindon
2012 Bons baisers de Manault
2011 Quadrille
2009 Sentiments provisoires
2008 Batailles
2008 Tailleur pour dames
2007 L’Arbre de joie
2007 Faisons un rêve
2003 Chinese Coffee
2002 L'Enfant do
1999 Biographie : un jeu
1994 The Homecoming
1990 La Dame de chez Maxim
1990 Partage de midi
1987 Les Désossés
1987 Mort de Judas/Le Point de vue de Ponce Pilate
1986 Madame de Sade
1985 Hernani
1979 Hide your happiness!
1977 The Bald Soprano
1975 Woyzeck
1974 Deutsches Requiem
1974 Monsieur de Pourceaugnac
1973 Le Champion de la faim
1973 Les Corbeaux

Görev Aldığı Yapımlar

François Berléand Fotoğrafları

François Berléand Haberleri