Freddie Highmore

Freddie Highmore

Freddie Highmore
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 14.2.1992

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Highmore eğlence sektörünün içinde olan bir ailenin çocuğu olarak Londra'da doğdu. Annesi Sue Latimer, Daniel Radcliffe ve Imelda Staunton gibi oyuncuları içeren müşterilere sahip bir yetenek avcısı ve babası Edward Highmore bir aktördü. 1995 doğumlu Albert ('Bertie') adında bir kardeşi vardır. Highmore Kuzey Londra'nın bir banliyösü olan Highgate'de oturmaktadır.

Highmore 7 yaşında televizyonda küçük roller ile işe başladı. İki filmde Highmore kendi ailesinin üyeleri ile oynadı. Kardeşi Bertie, Women Talking Dirty filminde kardeşini oynadı. Ayrıca babası Edward Jack, Jack and the Beanstalk: The Real Story filminde babasını oynadı.

2004 yılında Finding Neverland filminde sorunlu Peter Llewelyn Davies performansıyla büyük övgü aldı ve bu kariyerinde önemli bir adım oldu. Highmore bu rolü sebebiyle Broadcast Film Critics Association Awards ve Screen Actors Guild Awards adaylığı dahil olmak üzere birçok ödüle aday gösterildi ve ödül sahibi oldu. 2005 yılında Charlie ve Çikolata Fabrikası filminde Charlie Bucket rolünü üstlendi. Finding Neverland'de yıldızı parlayan genç aktörün performansından oldukça etkilenen Johnny Depp bu filmdeki rol için Highmore'u önerdi.

Highmore daha sonra August Rush filminde ana karakter olarak Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers ve Robin Williams ile birlikte ortaya çıktı. Film doğumunda ayrılmış ebeveynlerini bulma macerasını ve müzikal dehasını işlemektedir. Ayrıca ABD'de Şubat 2008'de yayımlanan ve popüler çocuk hikayelerine dayanan The Spiderwick Chronicles'da oynamıştır.

İki bölüm olarak planlanan Arthur and the Invisibles filminde hem oyunculuk hem de seslendirme yapmıştır. Highmore, The Golden Compass ve A Fox's Tale filmlerinde de seslendirme yapmış, Astro Boy'da başrolü seslendirmiştir.

Filmografi

2021 The Canterville Ghost
2020 Way Down
2020 Dragon Rider (Seslendirme)
2016 Neredeyse Arkadaşlar
2016 The Journey
2013 Kahraman Şövalye Justin (Seslendirme)
2011 Aşk Ödevi
2010 Astro Boy vs. The Junkyard Pirates (Kısa Video - Seslendirme)
2010 Arthur 3: İki Dünyanın Savaşı (Seslendirme)
2010 Master Harold' ... And the Boys
2009 Astro Boy: The Video Game (Video Oyunu - Seslendirme)
2009 Astro Boy (Seslendirme)
2009 Arthur Maltazar'ın İntikamı
2008 The Spiderwick Chronicles (Video Oyunu - Seslendirme)
2008 Spiderwick Günceleri
2008 Kis Vuk (Seslendirme)
2007 The Golden Compass (Video Oyunu - Seslendirme)
2007 Kalbini Dinle
2007 Altın Pusula (Seslendirme)
2006 İyi Bir Yıl
2006 Arthur ile Minimoylar
2005 Charlie'nin Çikolata Fabrikası
2005 Charlie and the Chocolate Factory (Video Oyunu - Seslendirme)
2004 İki kardeş
2004 Five Children and It
2004 Düşler Ülkesi
1999 Women Talking Dirty

Televizyon

2021 Leonardo
2020 The Good Doctor
2017 Eczacılar Pisti (TV Filmi)
2017 Bates Motel
2016 Close to the Enemy (Mini Dizi)
2010 Toast (TV Filmi)
2002 I Saw You
2001 The Mists of Avalon (Mini Dizi)
2001 Jack and the Beanstalk: The Real Story (Mini Dizi)
2000 Happy Birthday Shakespeare (TV Filmi)
1999 Walking on the Moon (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Freddie Highmore Fotoğrafları

Freddie Highmore Haberleri