Fulden Akyürek

Fulden Akyürek

Fulden Akyürek
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.1.1982

Doğum Yeri: Sakarya, Türkiye

Türk oyuncu. 

Umut Akyürek'in kız kardeşidir. Son dönemin en iyi kadın oyuncularından olan ve adından sıkça söz ettiren Fulden Akyürek liseden sonra Abdullah Şahin Tiyatrosu'nda alaylı olarak sahnelere adımını atmış ve küçük yaşlardan itibaren tiyatroya kendini adamıştır. Akyürek oyunculuk eğitimi için şöyle der: “Eğitim tabii ki çok önemli ama ille de eğitim şart değil. Yeteneğin tamamen içten geldiğine inanıyorum. Eğitimli olmak bir artıdır, bunu kesinlikle kabul ediyorum ama eğitimli olmayanda ne cevherler var! Zaten Abdullah Hoca'nın öğrencisi olarak aslında ben de eğitim aldım sayılır.” Yaklaşık 16 yıldır tiyatro ile iç içe olan Akyürek şimdiye kadar sayısız tiyatro oyununda oynamıştır ayrıca birçok tv dizisinde ve filmlerde rol almıştır.

Oyunculuk kariyerine 1997 yılında tiyatro ile başlayan sanatçı 2009 yılında Çılgın Yenge adlı oyunda hayat verdiği Zeynel Abidin (erkek) karakteriyle Afife Jale Ödülleri'ne aday olurken, aynı yıl oynamış olduğu Üvey Karım oyunundaki performansı ile Lions Ödülleri'nde 'En İyi Komedyen Kadın Oyuncu' ödülünü alarak kariyerini taçlandırmıştır.

Filmografi

2019 Kuşatma Yedi Uyuyanlar
2019 Keşfedilmemiş Çocuklar
2018 Cin-i Ayet
2017 Yaşamak Güzel Şey
2015 Leblebi Tozu
2014 Polis Akademisi Alaturka
2012 Seninki Kaç Para
2005 Çanta (Kısa Film)
2005 Ispanaktan Nağmeler

Televizyon

2019 Nöbet
2018 Bir Deli Rüzgar
2017 Bu Sayılmaz
2016 Makas (TV Filmi)
2015 Kardeş Payı
2015 Umut Apartmanı (TV Filmi)
2013 Salih Kuşu
2013 Galip Derviş
2011 İzmir Çetesi
2010 Cümbür Cemaat Aile
2009 Zoraki Başkan
2008 Sürgün Hayatlar
2007 Zoraki Koca
2006 Arka Sokaklar
2004 Aşkımızda Ölüm Var
2002 Seni Yaşatacağım

Görev Aldığı Yapımlar

Fulden Akyürek Fotoğrafları

Fulden Akyürek Haberleri