Funda Eryiğit

Funda Eryiğit

Funda Eryiğit
Oyuncu

Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2012-2013 sezonunda sahnelediği Sessizlik adlı oyundaki performansıyla Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödüllerinde müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca 17. Afife Tiyatro Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu dalında aday olmuştur.

Filmografisi
Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]
Eski Hikaye (2013) - Türkan
Uçurum (2012) - Pınar
İstanbul'un Altınları (2011) - Ayşegül Altın Açık
Canım Ailem (2008-2009) - Seyhan

Sinema
Ev (2009)
İş Arıyoruz (2008) - Aslı

Ödülleri
1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri - Mediha Gökçer Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü - Sessizlik - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2013
18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Müzikal ya da Komedi Dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Sessizlik - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2013

Görev Aldığı Yapımlar

Funda Eryiğit Fotoğrafları

Funda Eryiğit Haberleri