Furkan Kızılay

Furkan Kızılay

Furkan Kızılay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.11.1990

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk müzisyen ve oyuncu.

Çocuklar Duymasın adlı TV dizisindeki Emre (Havuç) karakteri ile tanındı.

Furkan Kızılay, 30 Kasım 1990 tarihinde İstanbul, Şile’de doğmuştur. Fitness öğretmeni ve antrenör olan babasının adı Emin Kızılay, annesinin adı Mine Kızılay’dır. Batur adında küçük bir erkek kardeşi vardır. Kadir Has Üniversitesi Sistem Mühendisliği'nden mezun olmuştur. Sporcu olan babası sayesinde sıkı bir spor adamı olarak yetiştirilmiştir. İyi bir tenis oyuncusu olan Furkan Kızılay, İstanbul Bakırköyspor’da lisanslı tenisçi olmuştur. Furkan Kızılay, aynı zamanda çok iyi bir kayakçı ve mükemmel bir yüzücüdür.

Sinema filmleri ve TV dizilerinin yanı sıra reklamlarda da oynadı. Bir dönem Turkcell reklamlarında Ragga Oktay ile de oynadı. Şarkıcılık da yapan Furkan Kızılay, 2009 yılında ilk albümü “Aşksın Sen”i çıkarmıştır.

2002–2004 yılları arasında yılında Birol Güven'in dizisi “Çocuklar Duymasın” adlı dizide rol almıştır.

2007 yılında Star TV'de yayınlanan yarışma programı 'Ünlüler Sirki'nde, sunucu Jess Molho, Cengiz Küçükayvaz, şarkıcı Tarık Mengüç, manken ve sunucu Buket Saygı, oyuncu Arzu Yanardağ, manken Noella, dansçı Zümre, şarkıcı Seda Üren ve manken Tuğba Özay ile yarıştı. Furkan Kızılay'ın birinci olduğu yarışmada Jess Molho ikinci olmuştur.

2017 yılında TV8'de yayınlanan Survivor 2017'de Ünlüler takımında yarışmıştır.

Filmografi

2016 Organik Aşk Hikayeleri
2015 Hannas: Karanlıkta Saklanan
2014 Kolpaçino 3. Devre
2006 Emret Komutanım: Şah Mat

Televizyon

2017 Survivor Türkiye 2017 (TV Programı)
2013 Çocuklar Duymasın
2010 Gecekondu (TV Programı)
2004 Çocuklar Ne Olacak
2002 Çocuklar Duymasın
2002 Reyting Hamdi
2001 Hayalköy
1999 Kıvılcım
1999 5 Maymun Çetesi

Görev Aldığı Yapımlar

Furkan Kızılay Fotoğrafları

Furkan Kızılay Haberleri

Portreler