Gabrielle Union

Gabrielle Union

Gabrielle Union
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.10.1972

Doğum Yeri: Omaha, Nebraska, ABD

Amerikan şarkıcı/aktris ve eski model. 

Bring it On filminde Kirsten Dunst'un karşısındaki ponpon kız karakteri önemli rollerindendir. 

Union ayrıca Bad Boys II 'de Will Smith ve Martin Lawrence ile birlikte oynamış, CBS'in drama dizisi City of Angels (Melekler Şehri) 'nde doktor rolünde yer almıştır. 2003 yapımı Deliver Us from Eva filminde de LL Cool J ve Meagan Good ile birlikte rol almıştır. Son olarak FlashForward dizisinde rol almıştır.

Filmografi
She's All That (1999)
10 Things I Hate About You (1999)
Love & Basketball (2000)
Bring It On (2000)
The Brothers (2001)
Two Can Play That Game (2001)
Welcome to Collinwood (2002)
Abandon (2002)
Deliver Us from Eva (2003)
Cradle 2 the Grave (2003)
Bad Boys II (2003)
Ride or Die (2003)
Breakin' All the Rules (2004)
Something The Lord Made (2004)
Neo Ned (2005)
The Honeymooners (2005)
Say Uncle (2005)
Running with Scissors (2006)
Constellation (2007)
Daddy's Little Girls (2007)
The Box (2007)
The Perfect Holiday (2007)
Meet Dave (2008)
Cadillac Records (2008)
Body Politic (2009)

Televizyon
Family Matters - Dizi (1993)
Saved by the Bell: The New Class - Dizi (1995-1996)
Moesha - Dizi (1996)
Malibu Shores - Dizi (1996)
Goode Behavior - Dizi (1996)
7th Heaven - Dizi (1996-1999)
Smart Guy - Dizi (1997)
Dave's World - Dizi (1997)
Hitz - Dizi (1997)
Sister, Sister - Dizi (1997)
City Guys - Dizi (1997)
Star Trek: Deep Space Nine - Dizi (1997)
Clueless - Dizi (1999)
Grown Ups - Dizi (1999)
H-E Double Hockey Sticks - TV filmi (1999)
ER - Dizi (2000)
The Others - Dizi (2000)
Zoe, Duncan, Jack & Jane - Dizi (2000)
City of Angels - Dizi (2000)
Close to Home - TV filmi (2001)
Friends - Dizi (2001)
The Proud Family - Dizi (2003)
The West Wing - Dizi (2004)
Something the Lord Made - TV filmi (2004)
Family Guy - Dizi(2005)
Night Stalker - Dizi (2005-2006)
Football Wives - TV filmi (2007)
Ugly Betty - Dizi (2008)
The BET Honors - TV filmi (2009)
Life - Dizi (2009)
FlashForward - Dizi (2009-2010)

Ödül ve Adaylıklar
BET Ödülleri
2005, En iyi aktris (Aday)
2004, En iyi aktris (Aday)
2003, En iyi aktris(Aday)
Black Reel Ödülleri
2008, Topluluk ödülü: Cadillac Records (Kazandı)
2005, Müzikal/Komedi dalında en iyi aktris: Breakin' All the Rules (Aday)
2005, Tv filmi dizi dalında en iyi yardımcı aktris: Something the Lord Made (Nominated)
2004, En iyi aktris: Deliver Us From Eva (Aday)
2002, En iyi yardımcı aktris: The Brothers (Aday)
2001, En iyi yardımcı aktris: Bring It On (Kazandı)
Image Ödülleri
2005, Film dalında en sıradışı oyunculuk: Breakin' All the Rules (Aday)
2005, Tv filmi/dizi dalında en sıradışı oyunculuk: Something the Lord Made (Aday)
2004, Film dalında en sıradışı oyunculuk: Deliver Us From Eva (Aday)
2004, Film dalında en sıradışı yardımcı oyunculuk: Bad Boys II (Aday)
Palm Beach International Film Festivali
2006, En iyi aktris Neo Ned (Kazandı)

Görev Aldığı Yapımlar

Gabrielle Union Fotoğrafları