Gal Gadot

Gal Gadot

Gal Gadot
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.4.1985

Doğum Yeri: Rosh HaAyin, İsrail

İsrailli oyuncu ve model. 2004 yılında Miss Israel seçilerek aynı yıl Miss Universe'de (Kainat Güzellik Yarışması) İsrail'i temsil etti. Castro'nun (İsrail'in en büyük giyim firması) önde gelen modellerinden biri olmasının yanında asıl popülaritesini Hızlı ve Öfkeli serisinde canlandırdığı Gisele Yashar rolü ile kazandı. 4 Aralık 2013'te Ben Affleck ve Henry Cavill'da yer aldığı Batman vs Superman: Dawn of Justice filminde Wonder Woman karakterini Gal Gadot'un canlandıracağı açıklandı.

Geçmiş

Gal Gadot, İsrail'de doğup büyüdü. Ailesi İsrail doğumlu olmasına rağmen ataları Avrupa'dan göç etmiş Yahudiler. (Gal Gadot ailesinin geçmişinden bahsederken 1/4 Polonyalı, 1/4 Avusturyalı, 1/4 Alman ve 1/4 Çek olarak tanımlamaktadır.) İsrail Savunma Kuvvetleri'nde asker olarak iki yıl görev yaptı. Kendisinden bahsederken 'Bence Justin Lin'in ilgisini çekmemin nedeni orduda görev yapmış olmam ve Lin'in benim silahlar hakkındaki bilgimi kullanmak istemesi.' Hızlı ve Öfkeli'deki rolünden bahsederken 'Güçlü kadınlar için yeteri kadar rol yok. Daha fazla kadın senarist olmasını isterdim. Günümüz filmlerinde gördüğümüz çoğu kadın karakter 'kalbi kırılmış zavallı kızlar' Hızlı ve Öfkeli'den bu yüzden gurur duyuyorum. Kendimi Giselle gibi hissetmemi sağlıyor.'

Hızlı ve Öfkeli'nin çekimleri devam ederken 28 Eylül 2008'de İsrailli iş adamı Yaron Varsano ile evlendi. Kasım 2011'de Alma isimli bir kızı oldu.

İbranice'de ismi dalga; soyadı ise nehir kenarı, sahil anlamına gelmektedir.

Modellik kariyeri

2008'den beri Castro'nun önde gelen modellerinden biridir. Bunun dışında Captain Morgan, Vine Vera ve Jaguar'ın uluslararası kampanyalarında yer aldı. Cosmopolitan, Bride Magazine ve FHM'de kapak kızı oldu. 2013'te modellikten kazancı milyon şekele ulaştı.

19 yaşında 2004 İsrail Güzellik Yarışması'na katılıp kazandı. Ardından İsrail'i temsil etmek için Miss Universe katıldı ancak ilk 15 içerisinde kendine yer bulamadı. 19 yaşında İsrail Ordusuna katıldı. Orduda görev yaptığı sırada model olarak da çalıştı. Sonradan başladığı üniversitede hukuk okurken Quantum of Solace'de yer alacak Bond kızı 'Camille Montes' rolü için yapılan seçmelere çağrıldı bunun sonunda ise oyuncu yönetmeni tarafından Hızlı ve Öfkeli 4 filmi için seçildi. 2007'de Maxim'de 'İsrail ordusundaki kadınlar' temalı çalışmada yer aldı. Nisan 2012'de Shalom Life'da yayımlanan 'Dünyadaki en yetenekli ve muhteşem 50 Yahudi kadın sıralamasında model Bar Refaeli ve oyuncu Eva Green'in ardından 5. sırada yer aldı.

Filmografi

2017 Wonder Woman
2017 Justice League
2016 Triple 9
2016 Batman v Superman: Dawn of Justice
2016 Criminal
2016 Keeping Up with the Joneses
2015 Furious 7
2014 Kicking Out Shoshana
2013 Fast & Furious 6
2011 Fast Five
2010 Date Night
2010 Knight and Day
2009 Fast & Furious

Televizyon

2012 Kathmandu
2011 Asfur
2009 Entourage
2009 The Beautiful Life
2007 Bubot

Ödülleri

2016 Chinese American Film Festival - Çin'deki En Ünlü ABD'li Oyuncu, Fast&Furious, Batman v Superman, Wonder Woman

Görev Aldığı Yapımlar

Gal Gadot Fotoğrafları

Gal Gadot İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler