Gbenga Akinnagbe

Gbenga Akinnagbe

Gbenga Akinnagbe
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.12.1978

Doğum Yeri: Washington, ABD

ABD'li oyuncu ve yapımcı.

Anne ve babası Nijerya asıllıdır. Bucknell Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Üniversitede okurken güreş sporuyla ilgilenmiştir. Ayrıca sosyal sorumluluk adına Afrika'nın “Palm Out Poverty” girişimini desteklemak amacıyla 2011 ve 2012 yıllarında New York maratonlarında koşmuştur. Metrodan Kaçış (2009), İntikam Peşinde (2010) ve The Savages (2007) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Starbright
2019 Güneş de Bir Yıldızdır
2019 Goldie
2018 All the Devil's Men
2018 Egg
2017 Heart, Baby
2017 Mindhack: #savetheworld
2017 Detroit
2017 Crown Heights
2016 Kurtuluş Günü 2: Yeni Tehdit
2016 Dolambaç
2015 Knucklehead
2014 Phantom Halo
2014 Mall
2014 Fort Bliss
2013 Sweet, Sweet Country (Kısa Film)
2013 Home
2013 Big Words
2012 Paranormal Abduction
2012 Overnight
2011 Red & Blue Marbles
2010 Büyük İkramiye
2010 İntikam Peşinde
2009 Metrodan Kaçış
2007 Man-Up (Kısa Video)
2007 The Savages
2005 They're Made Out of Meat (Kısa Film)

Televizyon

2018 The Deuce
2017 Mercy Street
2016 Madam Secretary
2016 Limitless
2015 The Following
2015 The Good Wife
2014 24: Live Another Day (TV Mini-Series)
2014 Law & Order: Special Victims Unit
2013 The Funtime Gang (TV Filmi)
2013 Graceland
2012 Elementary
2012 Damages
2012 The Unknown
2012 Nurse Jackie
2011 A Gifted Man
2011 Brooklyn Shakara
2011 Chase
2011 Blue Bloods
2009 Maggie Hill (TV Filmi)
2009 Dark Blue
2009 Fringe
2008 Cold Case
2008 The Wire
2007 Numb3rs
2006 Barbershop
2006 Conviction

Yapımcı

2015 Knucklehead
2014 We Stand Alone (Belgesel)
2013 Sweet, Sweet Country (Kısa Film)
2013 Home
2013 Children of the Wind (Belgesel)
2013 Newlyweeds

Senaryo

2012 The Unknown

Görev Aldığı Yapımlar

Gbenga Akinnagbe Fotoğrafları