Gene Hackman

Gene Hackman

Gene Hackman
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 30.1.1930

Doğum Yeri: San Bernardino, Kaliforniya, ABD

1970'li yıllarda gösterilen The French Connection filmindeki rolüyle tanınmış ve bu filmin ardından Hollywood'da filmlerde yer almıştır. 5 kez ise Oscar ödülüne aday olmuştur. 2004 Yılında artık film çekmeyeceğini söyeyerek, oyunculuk kariyerini noktalamış ve ozamandan bugüne kitap yazmaya başlamıştır.THe French Connection I ve II Filmleriyle ünü artan Gene Hackman,1974 yılında Ünlü Yönetmen Francis Ford Coppola'nın The Converstaion adlı filminde de başarılı bir performans sergilemiştir. Yönetmen Robert Benton'un 1998 yılında çektiği Twiligt filminde dev oyuncular Paul Newman ve James Garner gibi isimlerle çalışmıştır. Ünlü Oyuncu ve Yönetmen Clint Eastwood ile başarılı filmleri olmuştur.1998 Absolute Power (Mutlak Güç) , Unforgiven (Affedilmeyen) 1992.

Filmografisi

2000'ler

  • II: The Richard Donner Cut, 2006
1970'ler
  • The Hunting Party, 1971
  • The French Connection, 1971 
  • I Never Sang for My Father, 1970
1960'lar
  • Riot, 1969
  • The Gypsy Moths, 1969
  • Downhill Racer, 1969
  • Marooned, 1969  
  • The Split, 1968
  • Banning, 1967
  • Community Shelter Planning, 1967 
  • A Covenant with Death, 1967 
  • First to Fight, 1967 
  • Bonnie & Clyde, 1967 
  • Hawaii, 1966 
  • Lilith , 1964 
  • Mad Dog Coll , 1961

Görev Aldığı Yapımlar

Gene Hackman Fotoğrafları

Gene Hackman Haberleri