George A. Romero

Görüntü Yönetmeni, Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.2.1940

Doğum Yeri: New York, ABD


Amerikalı yönetmen, yazar, editor ve aktör. Daha çok 'Of the Dead' zombi filmleri ile bilinir, filmlerinde modern toplumlar üstünde zombi felaketlerini anlatır.

1968 yılında çektiği 'Night of the Living Dead' türünün kült filmlerinden biri olarak klasikleşmiştir. 'Dawn of the Dead' (1978) , 'Day of the Dead' (1985) ve 'Land of the Dead' (2005) yönetmenin en önemli filmleridir .
 
Filmografi
 
2000'ler
 

·     Survival of the Dead, 2009

·     Diary of the Dead, 2008

·     Land of the Dead, 2005

·     Bruiser, 2000
1990'lar

·     The Dark Half, 1993

·     Two Evil Eyes, 1990
1980'ler

·     Monkey Shines, 1988

·     Day of the Dead, 1985

·     Tales from the Darkside, 1984, TV Series

·     Creepshow, 1982

·     Knightriders, 1981
1970'ler

·     Dawn of the Dead, 1978

·     Martin, 1977 

·     O. J. Simpson: Juice on the Loose, 1974

·     The Winners, 1973, TV Series

·     Jack's Wife / Season of the Witch, 1973

·     The Crazies, 1973

·     There's Always Vanilla, 1971
1960'lar

·     Night of the Living Dead, 1968


 

Görev Aldığı Yapımlar

George A. Romero Haberleri